Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова се противопостави на решението

...
Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова се противопостави на решението
Коментари Харесай

Квитова предпочита да няма руснаци и беларуси на Уимбълдън

Двукратната шампионка от " Уимбълдън " Петра Квитова се опълчи на решението на уредниците на шампионата да вдигнат възбраната за присъединяване на състезателите от Русия и Беларус, която бе годна предходната година, заяви " Ройтерс ".

" Уимбълдън " беше единственият шампионат от Големия шлем, който не позволи до присъединяване руснаци и беларуси поради нахлуването на Русия в Украйна. В петък обаче уредниците оповестиха, че тенисистите от двете страни ще могат да вземат участие под безпристрастен байрак.
 “Уимбълдън ” реши да допусне съветски и беларуски тенисисти “Уимбълдън ” реши да допусне съветски и беларуски тенисисти
" Винаги съм казвала, че съм срещу войната. Тревожа се за украинския народ и украинските състезатели ", разяснява чехкинята след триумфа си над румънката Сорина Кръстя на полуфинала в Маями.

" Оценявам това, че " Уимбълдън " имаше компликации преди година, когато не се присъждаха точки ", сподели международната номер 12. " Техните спортисти не би трябвало да вземат участие и на Олимпийските игри в Париж ", безапелационна е тя.

Украйна заплаши към този момент, че ще бойкотира Олимпийските игри, в случай че бъдат позволени до присъединяване спортисти от Русия и Беларус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР