Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева нарече Зимните

...
Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева нарече Зимните
Коментари Харесай

Исинбаева: Олимпиадата в Пьончан ще бъде осакатена без руските спортисти

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева назова Зимните олимпийски игри в Пьончан следващата година " осакатени ", откакто в тях няма да вземат участие съветски спортисти, се вижда от неин пост в обществената мрежа Instagram.

" Всички, които до последната минута вярвахте в справедливостта и се надявахте на нещо по-добро, апелирам ви не се отчайвайте. Както и вие, аз също през миналата година до последната минута имах вяра в справедливостта. Решението на МОК не трябва да се назовава ненадейно. Принципно всичко вървеше в тази посока, само че аз въпреки всичко се надявах да се разреши на чистите и неопетнени спортисти да излязат на спортните трасета под флага на своята страна - Русия.

" Мислех, че позицията на МОК е да отстоява и пази чистите спортисти по целия свят, без да се взира в тяхната народност, цвят на кожата или етническа принадлежност и това ще бъде показано в реалност. Какво остана от правилото на олимпизма, от духа на Олимпиадата, от концепцията за Олимпийските игри? Без Русия това е една куца Олимпиада, написа още Исинбаева.

Както е известно, през вчерашния ден МОК взе решение да приключи участието на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) и да спре от присъединяване в Пьончан спортистите на тази страна поради редовно нарушение на допинг-правилата и загадка държавна поддръжка за това. Руските състезатели имат право да се състезават самостоятелно под олимпийски байрак.

Самата Исинбаева не съумя да взе участие на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Това стана заради проблеми от същия характер- Руската федерация по лека атлетика беше изритана от Световната (ИААФ). И тогава ИААФ реши да не пуска съветски лекоатлети в Рио като се изключи състезателката по скок на дължина Дария Клишина, която живее и тренира в чужбина. Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари 2018-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР