Двукратната олимпийска шампионка на овчарски скок и член на Международния

...
Двукратната олимпийска шампионка на овчарски скок и член на Международния
Коментари Харесай

Елена Исинбаева оглави комисията на спортистите към руската федерация

Двукратната олимпийска шампионка на пастирски скок и член на Международния олимпийски комитет Елена Исинбаева оглави комисията на спортистите към съветската федерация по лека атлетика, оповестиха от централата.

37-годишната Исинбаева беше определена с безусловно болшинство от гласове на съвещание на комисията, което се организира посредством видео конференция. Комисията на спортистите се състои от девет души: Исинбаева, международна шампионка с щафетата на 4 по 400 метра Татяна Чебикина, Тимофей Чалий (бягане с препятствия), Андрей Минджулин, Олег Григориев, Андрей Сафронов и Мария Аглицкая, Дженифър Акиниймика и Марк Бурдин (всички в беговите дисциплини).

През март международните първенци Мария Ласицкене, Сергей Шубенков и Анжелика Сидорова отхвърлиха да вземат участие в избора на комисия на спортистите на съветската федерация. Причината беше приемането на нов правилник за комисията без никакви съвещания със спортистите. Преди това спортистите проведоха лична комисия от спортисти и поредно подлагаха на критика дейностите на предходното управление на централата.

На 12 март Международната федерация по лека атлетика реши да възобнови процеса по възобновяване на участието на съветската централа и издаване на безпристрастен статус на съветските спортисти. В същото време организацията беше санкционирана с 5 милиона $ поради присъединяване на предходното й управление отпред с Дмитрий Шляхтин във подправяне на документи, с цел да изясни аргументите за неналичието на допинг надзор на сребърния медалист от международния шампионат в скок на височина Данил Лисенко. Световната федерация предложи на Русия да сътвори комисия за възобновяване на участието в интернационалната федерация, в която да се включат представители на комисията на спортистите, както и на Руската антидопингова организация, Олимпийския комитет и Министерството на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР