Двукратна световна шампионка по танци в стиловете „Лирикъл“ и „Акробатик

...
Двукратна световна шампионка по танци в стиловете „Лирикъл“ и „Акробатик
Коментари Харесай

Асеновградчанка стана световен шампион в състезание по танци, сред 7 000 участници

Двукратна международна шампионка по танци в стиловете „ Лирикъл “ и „ Акробатик денс “ стана 16-годишната асеновградчанка Дилек Хаджиалиева. На финалния кръг от влиятелното съревнование „ Dance Star World Finals 2018 “ в град Пореч, Хърватска, тя пребори над 7 000 участници от пет континента и се възкачи на най-горното ходило от почетната стълба. За да доближи до финала Диди, както я назовават нейните близки и другари, тя е взела участие в първичните танцови квалификации („ Dance Star World Tour Qualifying Competitions “), които всекидневно се организират на разнообразни места. Състезателите, посочили най-хубави резултати от състезанията, се класират за финала „ World Dance Masters “.
Стриктни съдии наблюдават и правят оценка освен цялостното осъществяване, а и техниката, сложността на хореографията и имиджа на танцьора. 16-годишната Диди се състезаваше в лига „ А “, в която участваха най-вече експерти, и надлежно конкуренцията е била яростна. Асеновградчанката показа общо три стила - „ Лирикъл “, „ Акробатик денс “ (в които печели първите места) и „ Опън “. Двете хореографии са сложени от 5-кратните международни първенци Василена Шопова и Виктор Алеков.
" Българският химн не звуча в края, когато ни награждаваха, само че все пак, когато оповестиха преди всичко име на танц и страна, възприятието беше неописуемо. За мен беше чест да представям България. Бих желала да изкажа благодарностите си на треньорите, родителите ми и на всички други, които ме поддържат. По принцип, не върша проекти за бъдещето, само че танците и актьорското майсторство са ми на сърце. Обичам всичко, което е обвързвано със сцена и изкуство ", сподели пред Actualno.com международната шампионка. Дилек Хаджиалиева ученичка в Национална гимназия за театрални и екранни изкуства, със компетентност „ Актьорство за куклен спектакъл “.
От осем години се занимава с танци. През четири от тях е упражнявала в Държавна фирма „ Косара “ в Асеновград, а от три години е част от “Ера балет”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР