Двойни заграждения защитават Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на

...
Двойни заграждения защитават Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в столиците на американски щати

Двойни заграждения пазят Капитолия в американския щат Аризона, прозорците на законодателни събрания на Илинойс и Охайо са заковани, а въоръжени бойци патрулират из столиците на американски щати преди предстоящи през днешния ден митинги, съобщи Асошиейтед прес.

Полицаи от специфичните подразделения на силите на реда пазят Капитолия в щата Джорджия, към Капитолия в Джаксън, Мисисипи, обикалят служители на реда с кучета, подготвени да откриват експлозиви.

След като ФБР предизвести, че има заплаха от принуждение в столиците на всички щати, държавните здания и знаците на американската народна власт започнаха да наподобяват по-скоро като строго охранявани американски посолства в обхванати от война страни, отбелязва АП.

Губернатори оповестиха изключително състояние, не разрешиха достъпа на жители до щатските законодателни събрани и повикаха бойци преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън.

Не се оповестяват детайлности, само че се чака през днешния ден в столиците на американски щати да стартират демонстрации, които да продължат до встъпването в служба на Байдън на 20 януари.

Властите се пробват да предотвратят повтаряне на размириците от 6 януари, когато поддръжници на президента Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия във Вашингтон, при което починаха петима души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР