Двойна радост за Италия донесе шестият етап на Джирото -

...
Двойна радост за Италия донесе шестият етап на Джирото -
Коментари Харесай

Двойна радост за Италия след шестия етап в Джирото

Двойна наслада за Италия донесе шестият стадий на Джирото - 238 километра от Касино до Сан Джовани Ротондо. Етапът беше извоюван от италианеца Фаусто Маснада (Androni), а сънародникът му Валерио Конти (UAE) поведе в генералното класиране.
 Джирото през 2019 година потегля от Болоня
И двамата бяха част от групата на бегълците, а 28,7 километра преди края започнаха нова офанзива, която им разреши да се откъснат първи и втори на изкачването при Копа Касаринеле. Това прекърши съпротивата на преследвачите и оставащите километри до края двамата трябваше да решат между тях разногласието за етапната победа.

Той се резервира до последните 100 метра, когато по-свежият Маснада нападна мощно и приключи за 5 часа, 45 минути и 1 секунди, с 5 секунди пред втория Конти. Това бе и първа италианска победа във 102-рото издание на обиколката.

Основната група финишира на цели седем минути зад спечелилия. Досегашният водач Примож Роглич (Jumbo Visma) падна при започване на стадия и по този начин смъкна розовата фланелка на водач.

Така след днешния шести стадий 26-годишният Конти води с общо време от 25 часа и 22 минути, като има преднина от 1:41 минути пред Карбони.

Досегашният водач Роглич към този момент е на 11-о място на 5:24 минути зад Конти. В петък следва седмият стадий от обиколката на Италия, в който състезателите ще изминат 185 километра от Васто до Л`Акуила, като ще имат два спринта и едно нанагорнище от второкласен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР