Двойка пенсионери мизерстват в дома си край Монтана. Семейството живее

...
Двойка пенсионери мизерстват в дома си край Монтана. Семейството живее
Коментари Харесай

Крайна нищета: Дядо бута жена си в количка за вар цели 3км, за да я заведе на лекар

Двойка пенсионери мизерстват в дома си край Монтана. Семейството живее в бедност и мизерия, без съвсем никакви средства за оцеляване. Баба Иванка и дядо Йордан се устоят единствено от обществената пенсия на мъжа, която е в размер на 247 лв..

Половината от средствата дават за обществен патронаж, предава GlasNews. Ползват единствено една лампа, с цел да не хабят ток. Когато се наложи Йорданка да посети доктор, Йордан я води в количка за вар.

От фондация Подай ръка са организирали акция по обезпечаване на изстрадалите пенсионери. За броени часове положителни хора са обезпечили храната им за една година.

Ето историята им:

„ Това са Иванка на 69 години и Йордан на 76 години от село покрай град Монтана. С молба да им помогнем, към нас се обърнаха съседи на самотно живеещите възрастни хора. Йордан и Иванка нямат деца, изцяло сами са. Мизерията и нищетата в която живеят двамата възрастни хора е голяма.

Оцеляват единствено с 247 лева пенсия (социална) на дядо Йордан, които не им стигат за безусловно нищо. Половината от тези 247 лева дават всеки месец, за обществен патронаж, като хората им готвят и им доставят храна и по този метод те оцеляват.

Дължат пари в локалния магазин, защото постоянно пазарят на версия. Ползват една единствена лампа, тъй като не могат да си заплащат тока другояче. Не употребяват даже тв приемник. Телевизия не са гледали от години. След съществено рухване, баба Иванка колкото да стои на краката си. Започва да има тежки ставни проблеми, като се постанова да й се бият инжекции, за които фамилията заплаща. За да я води до лекаря, Йордан я бута в количка за вар цели три километра, с цел да може това да се случи.

Има голяма потребност от нови облекла за хората, (М размер) обувки (39-ти и 43-ти номер) Имат потребност и от нови чаршафи, завивки и възглавници, техните са скъсани. Живеят в една стая в керепичена къща, която е в тежко и окаяно положение. Необходимо е да осигурим оптимално прехраната им, който има облекла и обукви, дано ги даде за фамилията. Ще поемем тока им, като желаем да им пуснем най-малко телевизия. За инжекциите фамилията заплаща пари и безусловно всеки месец не им доближават, с цел да ги обезпечават изцяло.

Всеки, който желае може да поддържа идеята ни за Йордан и Иванка, посредством сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за идея на Подай ръка – 03

PayPal:

Всеки, който желае може да поддържа възрастното семейство персонално на място.

За да запазим сигурността и спокойствието им, персонални данни публично/онлайн не предоставяме, а селото ни сме прецизирали.

Не всеки е доброжелателен, за жалост.

При предпочитание от ваша страна да подкрепите фамилията, може да се свържете с сътрудниците ни на 0893/025-067 е наш екип ще ви спомага изцяло и ще ви заведе на място при Иванка и Йордан. “

Ако желаете да дарите облекла или друго, може да го извършите в нашия офис:

София, ул. Българска Легия 37

За Подай ръка

0893/025-067

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР