Двойка от Швеция до такава степен намразила коледния хит от

...
Двойка от Швеция до такава степен намразила коледния хит от
Коментари Харесай

Двойка събира 15 млн. долара, за да спре излъчването на коледния хит Last Christmas

Двойка от Швеция дотам намразила коледния шлагер от 80-те Last Christmas на група Wham!, че решила да закупи правата за нея и да я смъкна от всички стрийминг платформи, оповестява New York Post, цитира в. Сега.

50-годишният Томас Мацети и 33-годишната му брачна половинка Хана са събрали за задачата към този момент над 62 000 $, като желанието им е, откакто прочистят ефира от парчето, което намират за изключително омразно, да заровят записа майка на финския полигон за нуклеарни боклуци.

Хана споделя, че ненавистта ѝ към тази мелодия от 1984-та се родила преди 13 години, когато работела в кафене в Оксфорд. В празничните дни Last Christmas звучала в заведението повече от 100 пъти дневно. Семейството декларира, че не изпитва злост към самата група Wham! от 80-те години на предишния век, зад която са стоели музикантите Джордж Майкъл и Андрю Риджли, а единствено към въпросната преекспонирана коледна ария. „ Просто я въртят по 5000 пъти дневно и почувствахме, че би трябвало да създадем нещо в поддръжка на тези, които страдат като нас “, изясняват съпрузите.

Идеята ги осенила предходната Коледа и те разпитали приятелите си каква сума са подготвени да заплатят, с цел да не чуят в никакъв случай повече досадния сингъл. Оказало се, че хората били подготвени на обилни финансови вложения, единствено и единствено да се отърват от втръсналата им ария. С помощта на познати и общо 327 непознати спомоществователи и съидейници писателят Томас и художничката Хана, родители на 3 деца, съумели до тази седмица да наберат 62 100 $. Има обаче да извървят още дълъг път до заветната сума от 15 милиона $, която ще им разреши да се извърнат към Warner Chappell Music UK, с цел да преговорят за правата.

Приятелите на фамилията са раздвоени в мненията си за акцията. Според някои от тях има доста по-лоши песни, които би трябвало да бъдат изметени от ефира преди Last Christmas, съгласно други е необичайно да искаш да премахнеш нещо толкоз красиво за останалата част от човечеството, единствено тъй като на теб не ти харесва.

При извършено наскоро във Англия изследване на тематика кой рождественски шлагер е най-досаден на аудиторията, водач се оказва парчето All I Want for Christmas Is You на Марая Кери. На второ място е Do They Know It’s Christmas на група Band Aid, а на трето – I Wish It Could Be Christmas Everyday на група Wizzard. В Топ 5 влизат още Merry Xmas Everybody на Slade и упоменатата нагоре Last Christmas на Wham!.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР