Двойка гей пингвини, която живее в берлинския зоопарк, осинови изоставено

Двойка гей пингвини, която живее в берлинския зоопарк, осинови изоставено ...

Двойка гей пингвини осинови изоставено яйце в зоопарка в Берлин.


Двойка гей пингвини, която живее в берлинския зоопарк, осинови изоставено от женска яйце, пише Би Би Си. Скипър и Пинг, които са двойка от 10 години, се държат като “образцови родители”, коментират от ръководството на парка.

Гей двойката пингвини беше преместена в Берлин от Хамбург. Връзката им не е нещо ново в животинския свят – гей пингвини и от двата пола могат да бъдат открити и в дива среда.
Двойка пингвини с романтични селфита на Антарктида Те се приближиха към камера и я завъртяха, за да заемат най-добрите пози за снимки
Скипър и Пинг от години “искат да станат родители”, като до момента са се опитвали да измътят яйца и рибки, които им били давани за храна.

“Яйцето беше оставено от единствената женска в зоопарка ни. Скипър и Пинг бързо разбраха какво трябва да правят и се държат като образцови родители – редуват се кой да мъти яйцето”, коментира говорителят на зоопарка Максимилиан Ягер.

В парка не се е излюпвало бебе пингвинче от години и всички се надяват Скипър и Пинг да имат късмет. В същото време обаче служителите на зоопарка поясняват, че не е ясно дали яйцето е било оплодено.
Голямото преселение Фотограф снима колония от над 250 000 пингвина
Ако имат късмет, необичайното семейство ще посрещне бебето си през септември и така ще стане първото пингвинче родено в гей семейство.

Източник: btvnovinite.bg