Движението в София през лятото ще бъде затруднено заради 10

...
Движението в София през лятото ще бъде затруднено заради 10
Коментари Харесай

Ад в София през лятото. 10 нови ремонта блокират столицата

Движението в София през лятото ще бъде затруднено поради 10 нови ремонта, които ще стартира Столична община.

В края на месеца стартира реконструкцията на бул. „ Президент Линкълн “ в „ Овча купел “. В квартала се чака да започва и разширението на бул. „ Монтевидео “ незабавно откакто приключат строителните действия по третия лъч на метрото.

Тапа в столицата ще се образува и по бул. „ България “ в сектора сред „ Гешов “ и „ Черни връх “, където през юли и август ще тече ремонт.

Работа ще има по тунела на бул. „ Александър Малинов “ и Южната дъга в регион „ Младост “.

Общината е подготвена и с план за ремонт на сектора по Източната дъга, който свързва бул. „ Владимир Вазов “ със Северната дъга, само че поради отчуждителни процедури към момента не са почнали действия.

Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че сега се проектира и ремонта на бул. „ Скобелев “, който включва и реорганизация на тунела при НДК, след което ще бъде пусната социална поръчка за избор на реализатор.

Сега текат поправки по улица „ Каменоделска “, където се реконструира трамвайното трасе, уголемява се ул. „ Филип Кутев “ в „ Лозенец “, а по ул. „ Сребърна “ се построява основен колектор. Продължават и ремонтите в централната градска част, както и възобновяване на уличната мрежа във всички региони.

Най-голямата реорганизация в града, а точно тази на „ Граф Игнатиев “, би трябвало да завърши до края на май. Ако това обаче не се случи, ще стартират да текат санкции на изпълнителя за забавена работа.

Ремонтът на „ Графа “ стартира през май 2018 година и трябваше да завърши март тази година. Столичната община обаче призна, че има аргументи за забавянето на реконструкцията с общо 79 дни. Кметството откри, че от 19 декември предходната година до 5 февруари климатичните условия са били неприятни и това е наложило прекъсване на строителните действия. Освен това компанията, изпълняваща ремонтите, изиска пролонгация с още 50 дни по същата причина, само че за различен интервал. Строителният контрол на обектите обаче одобри единствено 31 дни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР