Движението в двете посоки по първокласния път между Мездра и

...
Движението в двете посоки по първокласния път между Мездра и
Коментари Харесай

Затварят пътя Мездра - София за месеци

Движението в двете направления по първокласния път сред Мездра и Лютидол ще бъде спряно краткотрайно от през днешния ден в сектора от 160-ия до 172-рия км поради ремонтни действия. Ремонтът е част от модернизирането на пътя Мездра - Ботевград.

„ Отсечката, която следва да бъде затворена, е извънредно планински терен - труден за работа. Преминаването по време на осъществяване на строително-монтажни действия е извънредно рисковано ”, разяснява шефът на Областна дирекция на АПИ - Враца инж. Веселин Николов.

Проектът планува правата да бъде затворена до първите дни на декември. Планирано е разширение на пътя до четири ленти, както и построяването на обходни трасета, с които директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места.

Пълното затваряне на правата е належащо, тъй като платното в посока Видин ще бъде построено в непосредствена непосредственост до съществуващия път, а платното в посока София ще бъде в по-голямата си част върху настоящето трасе, заяви Нова.

Предвидени са и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси. Движението в сектора ще бъде обновено през декември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР