Движението с несъобразена скорост е довело до 85 пътнотранспортни произшествия

...
Движението с несъобразена скорост е довело до 85 пътнотранспортни произшествия
Коментари Харесай

Превишена скорост погубила трима души във Видинско

Движението с несъобразена скорост е довело до 85 пътнотранспортни катастрофи с трима починали и 29 ранени от началото на годината, регистрират от ОДМВР – Видин. На територията на региона през първото шестмесечие на 2019 година са настъпили 196 пътнотранспортни катастрофи с три жертви и 46 ранени. За същия интервал на 2018 година броят на злополуките е бил 204 с четири жертви и 32 ранени.
Най-голям брой пътни произшествия са зародили на територията на РУ-Видин – 133 произшествия с двама починали и 39 ранени; следва територията на РУ- Белоградчик, където злополуките са били 56 с една жертва и седем ранени; броят на злополуките на територията на РУ-Кула е бил 33 – без починали и потърпевши.
Отнемането на преимущество е провокирало 26 пътни случая с шестима ранени. Употребата на алкохол е довела до пет произшествия с един потърпевш. Неправилно придвижване обратно е предизвикало 17 катастрофи с трима ранени. Неправилно разминаване е било причина за четири произшествия, а неспазването на отдалеченост е довело до 13 пътни катастрофи. Навлизането в насрещното придвижване е довело до две произшествия, а неправилното завиване до 17 катастрофи с един ранен. В резултат на погрешно изпреварване са станали шест произшествия с един потърпевш.
Общо 11 414 нарушавания открили пътните служители на реда при инспекции в района за шест месеца. Съставени са били 1765 акта и 9663 фиша. За превишена скорост са били глобени 5183 водачи. За неизползване на предпазен колан са били глобени 743 души. Броят на хванатите неправоспособни водачи по пътищата в района е 127 за шест месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР