Движението на джиповете, които в пълно нарушение на правилата повече

...
Движението на джиповете, които в пълно нарушение на правилата повече
Коментари Харесай

Не е ясно кой ще контролира джиповете към Рилските езера

Движението на джиповете, които в цялостно нарушаване на разпоредбите повече от 20 години транспортират туристи и багажи до Седемте рилски езера против 15 лв. на човек, се стопира от четвъртък. Това ще стане със заповед на министъра на екологията Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Не е ясно обаче кой ще управлява осъществяването на тази заповед - Регионалната дирекция по горите, Министерство на околната среда и водите и Национален парк „ Рила “ или общината, разясняват админи, оповестява БНР.

Полиция ревизира за нерегламентиран транспорт на туристи към Рилските езера

Джиповете минават по единствения път към Седемте рилски езера, минаващ през горска територия до 17-ия дирек на седалковия въжен превоз към хижа „ Рилски езера “.

Нагоре е територия на Национален парк „ Рила “, там контролът реализират инспектори на парка. В началото на пътя има преграда, сложена през 2014 год., само че тя е в частен парцел, отбелязва кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който не знае кой ще извършва контрола: „ Но пълномощия за това общината няма “.

Кой ще управлява осъществяването на заповедта на министър Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и може би ще се разбере в четвъртък, за когато е планувана „ първа копка “ по създаване на контролно-информационен пункт „ Седемте Рилски езера ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР