Движение на акциите на BlackRock Увеличаване Движение на акциите на

...
Движение на акциите на BlackRock Увеличаване Движение на акциите на
Коментари Харесай

BlackRock отчете най-малките инвестиции във фондовете си от две години

Движение на акциите на BlackRock

Увеличаване

Движение на акциите на BlackRock

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
В търсене на рентабилност

Какви са разновидностите за обезпечаване на облага от инвестиции на свободните средства
14 юли 2017
ETF: Модерната опция

Борсово търгуваните фондове стават все по-достъпни, а покупката им може да стане елементарно и от България
5 май 2017
Standard Life купува Aberdeen Asset Management за 3.8 милиарда паунда

Сделката ще докара до основаването на най-голямата компания за ръководство на активи във Англия и втората в Европа
6 мар 2017 Най-голямата компания за ръководство на активи - американската BlackRock, регистрира най-големия отлив на вложения от фондовете си от две години. Причина за противоположните изкупувания е, че вложителите се пробват да понижат уязвимостта си от пазарите в отговор на затягащата се парична политика на Федералния запас на Съединени американски щати и увеличаващата се геополитическа неустановеност, оповестява Financial Times.

Рекордни противоположни изкупувания

BlackRock регистрира рекордно ниски чисти доходи през третото тримесечие на 2018 година, защото вложителите теглят средства в опит да се застраховат против покачващата се световна неустановеност. Изкупуването е било изключително интензивно при пасивните капиталови фондове, в това число при все по-популярните ETFs, откъдето над 30 милиарда $ са напуснали BlackRock. Компанията компенсира с 34.6 милиарда $, които са били вложени в ETF фондовете през интервала. BlackRock обаче записва единствено 10.6 милиарда $ чисто нови приходи през третото тримесечие – най-ниското равнище от 2016 година

Спад на акциите

След оповестяването на резултатите акциите на BlackRock се намалиха с 4.4%, като по този метод отрицателната наклонност от началото на годината продължи. Книжата са изгубили 20% от цената си тази година и в понеделник се търгуваха на най-ниското си равнище от май 2017 година

Въпреки това групата регистрира, че ръководените активи са достигнали 6.4 трлн. $ през третото тримесечие на 2018 година и са се повишили с 8% по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите за интервала са нарастнали с 2%.

Глобална неустановеност

Председателят и CEO на BlackRock Лари Финк съобщи, че нарасналите противоположни изкупувания се дължат основно на повишаващата се международна неустановеност. Докато Финк отхвърли корпоративните облаги към този момент да са достигнали пика си, той акцентира на посланията, които Федералният запас на Съединени американски щати изпраща на вложителите с увеличението на лихвите. Това кара доста вложители да се постараят да понижат уязвимостта си към международните пазари и да се откажат от услугите на интернационалните колоси в ръководството на активи като BlackRock или Vanguard, втората най-голямата такава компания в света.

В същото време повишаващото се геополитическо напрежение и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай в допълнение карат вложителите да са по-предпазливи. Свиването на разрастващите се пазари тази година служи единствено като още едно удостоверение за вложителите, че би трябвало да консолидират активите си в по-сигурни вложения.

Най-новото изследване на Bank of America в държанието на вложителите демонстрира, че рекорден брой мениджъри на фондове считат, че световната икономическа агресия е към края си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР