Двете швейцарски зелени партии печелят места на парламентарните избори в

...
Двете швейцарски зелени партии печелят места на парламентарните избори в
Коментари Харесай

Зелените партии бележат успехи на изборите в Швейцария

Двете швейцарски зелени партии печелят места на парламентарните избори в Швейцария, само че националистическата Швейцарска национална партия резервира първото си място, демонстрират окончателните резултати, представени от Франс прес и ДПА.

Общо зелените партии са добавили над 9 на 100 към досегашния си резултат на изборите за долна камара на Народното събрание, а поддръжката за всички останали водещи партии е намаляла. Зелените печелят 13,2 на 100 от гласовете (повишение от 6,1 на сто), а Зелената демократична партия - 7,8 на 100 (ръст с 3,2 на сто).

Антиимиграционната Швейцарска национална партия губи 3,8 на 100, само че остава преди всичко с 25,6 на 100 от гласовете на гласоподавателите.

Социалдемократите получават 16,8 на 100 (спад от 2 на сто), а либералите - 15,1 на 100 (-1,3 на сто). Християндемократическа партия на Швейцария си резервира 11,4 на 100 от гласовете, губейки единствено 0,2 на 100, само че с това спада на пето място.

В резултат на изборите лявата швейцарска Зелена партия печели 17 спомагателни депутатски места, с общо 28 депутати. Нейната председателка Регула Риц към този момент съобщи, че партията е подготвена за полемики за вероятно присъединяване в държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР