Двете ресторантьорски организации у нас настояват за разширяване и удължаване

...
Двете ресторантьорски организации у нас настояват за разширяване и удължаване
Коментари Харесай

Ресторантьори: Стига бюрокрация с помощите!

Двете ресторантьорски организации у нас упорстват за разширение и удължение на ограниченията в поддръжка на бранша до края на тази година. Браншовиците към момента са застрашени от банкрути и загуба на към този момент подготвен личен състав.

Това гласи позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Въпреки сериозният удар, който им нанесе коронавирусната пандемия, ресторантьорите и притежателите на заведения са безапелационни, че са успяли да запазят доста от своите чиновници, отбелязва Монитор.

Някои от сътрудниците им обаче дефинитивно са прекратили своята активност. Заради неяснотите към развиването на епидемиологичната конюнктура у нас заплахата към момента работещите обекти да се разделят със своите дългогодишни чиновници към момента е действителна.

Повече от половината бизнесмени изпитват усложнения при погасяването на банковите заеми след приключването на банковия мораториум.

Като предложение за възстановяване на държавната поддръжка от бизнеса показват ускорение на процеса и понижаване на бюрокрацията по даване на помощта, както и опазване на по-ниската ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорския отрасъл..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР