Двете певици се запознават покрай френската версия на култовата песен

...
Двете певици се запознават покрай френската версия на култовата песен
Коментари Харесай

Кали в изненадващ дует с българката, която разплака французите

Двете певици се срещат около френската версия на паметната ария на Кали 4-4-2, изпълнена от нашумялата ТикТок сензация - Алекс Панайотова. Родената в България французойка взриви мрежата с кавъри на поп-фолк шлагери на френски. Едно от най-успешните осъществявания на момичето, което трогна френските сърца, изпълнявайки български фолклор от балкона на жилището си при започване на пандемичната 2020, е точно супер-хита на Кали 4-4-2. Фенове го изпращат на Кали и с помощта на това тя открива и се свързва с надарената участничка от „ България търси гений “ 2016-а. Двете се харесват от първа среща и към този момент снимаха видеоклип на ария, която носи името „ ШантавУ “. Какво следва да чуем и забележим, Кали открехва напълно малко завесата, споделяйки: „ С Алекс започнахме работа по музикален план дружно с BMX бенд. За основа сме стъпили на циганска ария. Има забавно звучене, наподобяващо това на великия Горан Брегович с малко привкус на Zaz, текстът е микс от ромски, френски, с който се заема Алекс, и български език, дело на дългогодишния другар на Кали Росен Димитров. “ – споделя Кали и добавя: „ Нарекохме триезичния план „ ШантавУ “, тъй като хем отразява страстта и настроението, което ни завладя по време на фотосите и реализацията, хем звучи някак френски. “ Песента има и френско заглавие - Je chante vous, което е игра на думи с българското, в превод:

„ Пея за вас “. Кали и нейният екип избират да се заемат сами с цялата организация по снимането на клипа. Освен, че Кали сама написа текста на български, който кореспондира с ромската част от песента, приготвя стайлинга и открива нов собствен гений – направата на бижута. Бохо настроението в клипа струи от всеки кадър, с помощта на особено подбраните от Кали облекла за всеки от участниците. „ Искахме да се покажем изцяло натурални и естествени. Ефирът е препълнен с излъскани пластмасови лица и тела. Цялостното въодушевление бе за непринуденост – такива каквито сме – чорлави, прегрели от великодушното слънце и с това, което носим в сърцата си. Природата ни даде най-естествените фон и осветяване, а никой от нас не бе виждал толкоз хубав залез. Хората, които станаха очевидци на нашето морско премеждие в Созопол дефинираха звученето на „ ШантавУ “, като Балкански Чамбао. “ в действителност снимането се трансформира в същинско премеждие. Целият екип и бенда пътуват с лодка 30 минути до залив, от който се вижда най-красивият залез. В един от фрагментите Кали и Александра яздят коне на плаж Корал. Цялата организация не минава без гафове. Идеята да снимат част от фрагментите в лавандулово и слънчогледово полета се оказва невъзможна, защото Кали и компания изпускат най-благоприятното време и, когато се връщат се оказва, че лавандулата е обрана, а слънчогледовите пити са по този начин натежали, че не стават за авансово плануваните фотоси. Час по-късно групата открива, че са не запомнили дрона в София.

Междувременно барабанистът на бандата Евелин Методиев, който си е донесъл специфични бохо облекла от Истанбул, пристигайки на местоположението за фотоси, открива, че ги е не запомнил вкъщи, тръгвайки към родното Черноморие. Проблемът намира решение на локалния базар, само че се оказва, че липсва още нещо. Компанията колкото да съумява да склони антиквар да отдаде чартърен остарял акордеон – атрибут, който е заложен авансово в сюжета и на, който би трябвало да свири пианистът Виктор Николов. Приключенията не престават, когато се оказва, че той изпитва под паника смут от водата. Налага се капитан Георги от Созопол да го придвижи на ръце от лодката до сушата. В последна сметка всичко приключва щастливо и всички принадлежности, камери и атрибут са на снимачния терен. Атмосферата пресъздава щастливото шерване на страст и въодушевление, звучи музика, а Алекс свири на укулеле. В самия завършек на деня, когато „ за секунди залеза потъваше в хоризонта, всички замълчахме и поглъщахме с всичките си сетива силата на това чудо! Ние в действителност вибрираме в една периодичност! Ние сме натурални хора и тези дребни, а в действителност безгранично огромни неща, са това което ни прави същински щастливи! “ – добавя историята Кали. Режисьор, оператор, стилист, гримьор и идеолог на клипа към „ ШантавУ “ е самата Кали. Монтажът е поверен на Алекс и Виктор. Видеото към този момент е в You Tube каналите на Кали и Алекс. В Тик Ток и Инстаграм профилите си Алекс и Кали разкриха настроението, което клипа носи. След премиерата на видеото следва BTS, в който феновете ще се срещнат с цялата занимателна история към снимането на „ ШантавУ “.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР