Двете организации призовават държавните институции и общински власти в София

...
Двете организации призовават държавните институции и общински власти в София
Коментари Харесай

Събират подписи в цял свят срещу ”Луковмарш”

Двете организации приканват държавните институции и общински управляващи в София да положат нужните ефикасни старания за възпрепятстване на проектите за осъществяване на "Луковмарш ".

До момента в онлайн подписката са се подписали над 4000 души от разнообразни краища на света. Сред тях има хора от Канада, Кралство Нидерландия, Бразилия, Съединени американски щати, Израел, Англия и Аржентина.

Организаторите считат да връчат подписката на премиера Бойко Борисов.

Всеки, който желае да се подпише, може да го направи тук >>>.

"Христо Луков застава идеологически зад депортацията на 11 343 евреи от управляваните от България територии в лагера на гибелта Треблинка през март 1943 година Като авторитетен български политически и боен водач, той е имал тесни връзки с нацисткия режим. Стотици хора празнуват Луков по улиците на София от 2003 година насам. След няколко месеца името на този колосален антисемит ще бъде възхвалявано още веднъж ", означават от "Шалом ".

Оттам напомнят, че тази година "Луков марш " съответствува с интервала на председателството ни на Европейски Съюз.

"През първата половина на 2018 година България ще поеме Председателството на Съвета на Европейския съюз. Престижното водещо място на страната ни в блока през този интервал ще значи тя да поеме ролята на водач, който отстоява споделените полезности на Европейския съюз, измежду които са приемливост и заклеймяване на екстремизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация ", разясняват от "Шалом " и прибавят:

Ще бъде голяма политическа неточност за страната ни, явяваща се столица на Европейския съюз, да позволи провеждането на нощно шествие с присъединяване на хиляди черноризци със запалени факли, поддръжници на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история на 20-ти век – времена, които в реалност сътвориха потребността от Обединена Европа като поръчител злополуката да не се повтори ".

Ген. Христо Луков (1888 - 1943 г.) е извънредно спорна фигура в българската история. Той е български офицер и Министър на войната 1935-38 година

Като министър Луков разформирова наложения Военен съюз и възвръща мощно понижената от Ньойския контракт Българска войска, изцяло я реорганизира, превъоръжава и модернизира, което му печели доста последователи.

През 1932 година той е определен за водач на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) – младежка организация, показала благосклонности към политиката на Германия и заради това оповестена за фашистка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР