Двете най-нови фабрики за автомобили на Tesla губят милиарди долари, ...

Двете най-нови фабрики за автомобили на Tesla губят милиарди долари,

Новите автомобилни фабрики на Tesla са "гигантски пещи за пари"

Двете най-нови заводи за коли на Tesla губят милиарди долари, защото спиранията на веригата за доставки и провокациите при производството на акумулаторни кафези лимитират способността на компанията да усилва производството. Това сподели Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

Заводите на компанията в Германия и Тексас, които отвориха по-рано тази година, са "гигантски пещи за пари ", сподели основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск в изявление на 30 май пред Клуб на притежателите на Tesla, което беше оповестено в сряда.

„ Нашата угриженост е по какъв начин да поддържаме фабриките да работят, с цел да можем да плащаме на хората и да не банкрутираме “, споделя Мъск в изявлението и прибави, че чака Tesla бързо да позволи тези проблеми.

През седмиците след записването на изявлението Tesla стартира съкращения, за които Мъск уточни, че могат да доближат 10% от работната мощ на компанията.

Акциите на Tesla затвориха с по-малко от 1% в сряда, като паднаха с към една трета през 2022 година

Попов разяснява и новините към концепциите на Марк Зукърбърг за метавселената . Зукърбърг съобщи в изявление за CNBC в сряда, че метавселената може да бъде забележителна част от бизнеса през втората половина на десетилетието.

"Надяваме се да достигнем главно до към един милиард души в метавселената, които да вършат бизнес за стотици долари ", споделя той. Покупките ще бъдат цифрови артикули и цифрово наличие, като да вземем за пример облекла за аватара им или разнообразни цифрови артикули за виртуален дом.

Целия коментар може да гледатет във видеото.

Повече вести от света на технологиите може да намерите на

Всички посетители на предаването "Бизнес старт " може да намерите

Източник: bloombergtv.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg