Двете най-големи постижения на медицината са антибиотиците и ваксините. Това

...
Двете най-големи постижения на медицината са антибиотиците и ваксините. Това
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: 10% от хората имат по-слаба имунна система и ваксините при тях не са толкова ефективни

Двете най-големи достижения на медицината са антибиотиците и имунизациите. Това са най-колосалните достижения, които са избавили човечеството от всеобща крах. Ваксините са най-хубавото средство за битка с инфекциозните болести. Това съобщи учен Богдан Петрунов по наболялата тематика с имунизациите.
Според Петрунов посредством имунизациите се вкарват антигени, които подтикват организма да се оправи със съответното заболяване.
На пряк въпрос на Българска национална телевизия има ли заплаха от имунизациите, отговорът беше, че е " несериозно да се приказва " . Петрунов обаче призна, че има странични реакции, само че човек може да се задави и от вода. Нямате визия какъв брой е непоколебим контролът при произвеждане, добави ученият.
Ученият сподели и нещо доста забавно – че 10% от хората имат такава имунна система, която реагира доста едва на " дразненето " от ваксини т.е. от стимулирането на защитните сили на организма с ваксина, което допуска надлежно и по-занижена отбрана, макар поставената ваксина. Голям брой от разболелите се в този момент от морбили 20% с сложена една ваксина несъмнено влизат в тази група, допусна Петрунов, разяснявайки, че има имунизирани заболели от морбили – само че единствено такива, при които не е приключен цикълът т.е. няма реваксинация. Припомняме, че ваксина против морбили се слага за пръв път когато човек е най-малко на 13 месеца, а вторият път – на 12 години. При последната зараза от морбили в България обаче - преди 9-10 години, числата за заболелите с сложена най-малко една ваксина са много по-високи (подробна информация ТУК).
По думите на Петрунов живите ваксини в действителност не могат да заразят различен човек и " на практика и теоритически " е невероятно да се разболее човек, на който е сложена такава ваксина.
Същевременно ученият се усъмни, че санкцията от до 200 лв. за пропускане на наложителна имунизация се събира съответно и беше безапелационен – родителите на неимунизирани деца би трябвало да поемат тежестта от решението си да не имунизират посредством глоба. Не се поддавайте на манипулативни изявления – аз съм покъртен от някои изказвания, акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР