Двете най-големи партии на израелския Кнесет се договориха за провеждане

...
Двете най-големи партии на израелския Кнесет се договориха за провеждане
Коментари Харесай

Израел върви към нови парламентарни избори през март

Двете най-големи партии на израелския Кнесет се договориха за осъществяване на нови парламентарни избори в страната на 2 март, оповестиха от централата на партията Синьо и бяло, представени от РИА Новости.
" Взето е решение, че в случай че Кнесета бъде разхлабен тази седмица, изборите ще се проведат в понеделник, 2 март 2020 година ", се споделя в изказване на централата на партията, получила най-вече гласове след изборите през септември.
Вечерта на 11 декември изтича триседмичният интервал, обособен на Кнесет за образуване на кабинета. Всички досегашни опити да се реализира единодушие за основаване на държавно управление на национално единение приключиха с крах. Ако не се откри компромис преди сряда вечерта, Израел ще се изправи пред третите парламентарни избори за година.
2 март, датата на новите избори, беше подкрепена от ръководещата партия Ликуд. Лидерът на групата Кахол-Лаван Ави Нисенкорн означи, че в случай че изборите не бъдат избегнати, ще бъдат положени всички старания новата предизборна акция да бъде допустимо най-кратка, написа БГНЕС.
На 8 декември министър председателят Бенямин Нетаняху предложи във видео послание министър-председателят да бъде определен посредством директен избор, с цел да се избегнат третите по ред парламентарни изборив страната. " Ако " Кахол-Лаван " (бел. ред. - една от опозиционните партии в Израел), не желае държавно управление на национално единение, има единствено един метод да се предотвратят изборите в Кнессет – да бъде определен един от двамата. Нека хората решат на кого да се доверят като глава на държавното управление - Бени Ганц или мен. В " Кахол-Лаван " настояват, че знаят какво желаят хората. Затова дано хората решат - и никой с изключение на хората. И сигурно не пресата ", сподели Нетаняху. Още за обезверения му ход и реакцията на съперника му Бени Ганц можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР