Двете Кореи откриха гореща линия между своите лидери в петък,

...
Двете Кореи откриха гореща линия между своите лидери в петък,
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея откриха гореща линия между лидерите си

Двете Кореи откриха гореща линия сред своите водачи в петък, оповестиха от южнокорейската президентска канцелария една седмица преди срещата на върха сред водача на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун-Дже ин в демилитаризираната зона на границата сред двете страни, съобщи AFP.
Линията свързва президентската Синя къща в Сеул с канцеларията на Комисията по държавните каузи, ръководена от Ким.
„ Историческата връзка посредством горещата линия сред водачите на двете Кореи преди малко бе открита “, съобщи почитан чиновник в президентството на Южна Корея, като добави, че пробният диалог сред чиновниците е траял 4 минути и 19 секунди.
France Presse, представена от организация " Фокус ", напомня, че Мун и Ким би трябвало да се срещнат идния петък от южната страна на демилитаризираната зона, което ще бъде третата междукорейска среща на върха след края на Корейската война от 1950-53 година, приключила с помирение, което трае и до през днешния ден, вместо кротичък контракт.
Сеул показва напън за декларация, с която да се разгласи, че войната е свършила, като въведения към сключване на кротичък контракт.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който също се контракти за среща с Ким Чен-ун в близко бъдеще, даде „ благословията си “ за кротичък контракт сред Южна и Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР