Двеста тактически ядрени бойни глави се съхраняват в европейски страни

...
Двеста тактически ядрени бойни глави се съхраняват в европейски страни
Коментари Харесай

Путин: В Европа американците разполагат с 200 тактически ядрени бойни глави,

Двеста тактически нуклеарни бойни глави се съхраняват в европейски страни и Русия и Беларус са длъжни да подсигуряват сигурността си, съобщи съветският президент Владимир Путин в събота, представен от ТАСС и news.bg.

" В Европа американците разполагат с 200 тактически нуклеарни бойни глави, най-вече нуклеарни бомби, които се съхраняват в шест европейски страни членки на Северноатлантическия блок на НАТО. Има 257 самолета, които са готови за възможното им потребление, и то освен американски, само че и от тези страни в Европа, които загатнах ", съобщи Путин по време на диалозите с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко в Санкт Петербург.

" Казахте, че можем да отговорим с огледален отговор, само че даже не би трябвало да отговаряме с огледален отговор. Няма потребност. Но съм изцяло склонен с вас, че би трябвало да се погрижим за нашата сигурност, за сигурността на Съюзната страна, а може би и на други страни от ОДКБ ", сподели Путин.

По-рано, по време на срещата, Лукашенко помоли Путин да помогне за преоборудването на беларуските военни самолети за преместване на нуклеарни бойни глави. Той призна, че е " мощно смутен от подготвителните полети на самолети на Съединени американски щати и НАТО, които се приготвят да носят нуклеарни бойни глави и нуклеарни заряди ".

" Моля ви да помислите за огледален отговор на тези неща. Без да прекалявате. Те се образоват да носят нуклеарни бойни глави - апелирам, помогнете ни най-малко да приспособяваме самолетите, с които разполагаме и които могат да носят нуклеарни заряди ", сподели Лукашенко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР