Двеста непълнолетни кандидати за убежище във Великобритания, някои на възраст ...

Двеста непълнолетни кандидати за убежище във Великобритания, някои на възраст

Великобритания обяви за изчезнали 200 кандидати за убежище, сред тях и деца - Свят

Двеста малолетни претенденти за леговище във Англия, някои на възраст и под 16 години, са изчезнали от хотелите, в които са били краткотрайно настанени, съобщи Ройтерс като се базира на известие на английското държавно управление.

Това повдига нови въпроси за метода, по който държавното управление в Лондон се оправя с идващите мигранти, отбелязва осведомителната организация.

Заради миграцията държавното управление на премиера Риши Сунак е под напън от две страни. Някои от съперниците му споделят, че Лондон не съумява да отбрани границите на Англия от мигранти, идващи с дребни лодки. Според други обаче държавното управление не третира вярно идващите.

Британският държавен министър на имиграцията Робърт Дженрик беше извикан в Народното събрание от народен представител от Зелена партия на Англия и Уелс, с цел да изясни появилите се медийни известия за изчезнали малолетни.

Дженрик заяви, че 13 от общо 200 изчезнали малолетни са били на възраст под 16 години, като има и една жена. Около 88% от всички изчезнали са пристигнали от Албания. Според него държавното управление е изпълнявало отговорностите си за отбрана на малолетните.

Влизането и излизането на лица под 18 години във и отвън хотелите се следи и рапортува, и те са придружавани от обществени служащи, когато посещават проведени събития. Нямаме право да задържаме непридружени малолетни претенденти за леговище в тези условия, сподели Дженрик пред Народното събрание.

Броят на идващите в Англия през Ламанша се е нараснал повече от два пъти през последните две години. По данни на държавното управление албанците съставляват най-големият брой мигранти, идващи по този маршрут.

Миналата година държавното управление беше подложено на напън поради бедните условия на живот и претъпканост в център за задържане на мигранти. Имаше и закани за правосъдни дейности от правозащитни групи и синдиката на служащите в публичния бранш. Впоследствие мигрантите бяха преместени от това място, напомня Ройтерс.

Източник: offnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg