Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата

...
Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата
Коментари Харесай

200 000 лв. глоба грози Трейс груп холд, ако се установи, че неин работник умишлено чупи жълти павета

Двеста хиляди лв. е санкцията, която ще наложа на компанията " Трейс груп холд ", в случай че се откри, че неин служащ за повторно съзнателно чупи цяло жълто керамично паве. Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в обществената мрежа, след публикувани в медиите фрагменти.

 Хванаха служащ да троши с чук жълтите павета (снимки) Виж още

Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната към този момент са свалени, по мое предписание те се преглеждат и беше осъществена инспекция на място, показва Фандъкова. Освен това ще подадем и сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи, за изясняване на всички обстоятелства, осведоми тя и декларира, че случилото се ще бъде открито и няма да остане без последствия.

Фандъкова напомня, че през октомври 2022 година е наложена глоба от 100 000 лева за потвърдено съзнателно чупене нацяло керамично паве от служащ на компанията.

Налагам глобите за увреждане на културна полезност по Закона за устройство и застрояване на Столична община, това е по този начин нареченият Закон за София, в който успяхме да защитим наказания за увреждане на културното завещание, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното завещание, налагани от страната, показва още столичният кмет.

Пренареждането на жълтите павета по бул. " Цар Освободител ", в сектора от бул. " Васил Левски " до Българска академия на науките, е част от плана за възобновяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване на жълтите павета приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР