Двегодишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок получи 20-годишният джигит

...
Двегодишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок получи 20-годишният джигит
Коментари Харесай

Димитър погуби връстник, но се размина с решетките

Двегодишна условна присъда с 4-годишен изпитателен период получи 20-годишният джигит Димирър Йорданов, който провокира кърваво пътно меле на пътя край Поповица, при което почина неговият връстник Михаил Иванов. С решението на Окръжния съд Димитър остава без брошура също за 4 години.

Ужасяващата злополука стана към 7:30 ч. на 20 ноември м.г. Тогава подсъдимият шпорил с аудито си по мокрото шосе. Скоростта му била 149 км/ч. Край разклона за село Виница той изгубил надзор над возилото, навлязъл в насрещното и се блъснал челно в сеат. Зад кормилото на испанското возило седял Михаил, който по-късно умрял в болница. След мелето той бил с раздран далак и черен дроб.

На вчерашното съвещание Димитър Йорданов призна напълно виновността си за злополуката. Той описа по какъв начин доста пъти е считал да изрази съжалението си и пред роднините на починалото момче, само че просто не знаел по какъв начин биха реагирали те. Адвокатката му добави, че той не си спомня какво тъкмо е станало, само че все пак решил да признае. Това му подсигурява редукция на присъдата с 1/3. Защитата акцентира, че Димитър е с положителни характеристични данни, бил млад и нямал никакви нарушавания на пътя.

От прокуратурата също желаеха тригодишна условна присъда, която да бъде редуцирана до 2, защото обвиняването било за причиняване на гибел по несъобразителност. Защитата няма да апелира присъдата, защото тя съответствува с желаната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР