Две зрелищни въздушни мероприятия станаха в небето над града днес.

...
Две зрелищни въздушни мероприятия станаха в небето над града днес.
Коментари Харесай

Вижте колко военни самолета литнаха над Пловдив днес СНИМКИ

Две зрелищни въздушни мероприятия станаха в небето над града през днешния ден. Първо на летище Пловдив се организираха полети свързани с Европейския тактически курс за транспортна авиация. Той е европейска самодейност и не е под шапката на НАТО.

На него водачи се борят да покрият документ, че могат да отработват вярно всички интервенции свързани с транспортната авация.

Участваха Български, румънски и литовски Спартани. Те излетяха с десантчици, а тежък полски C 130 Херкулес показва прехвръкване на пределно ниски височини.

„ Това е един от петте полски самолета Херкулес, които купихме през 2009 година ”, похвали се един от полските водачи.

Четирите екипажа трябваше да получат документи, че могат да оперират в транспортните интервенции, като съблюдават общи стандарти.

„ Европейските страни разбрахме, че с цел да има мир у нас, би трябвало първо да го реализираме в Афганистан. А с цел да стане това, нашите бойци там би трябвало да получават несъмнено и постоянно нужните доставки ”, сподели  – командирът на Европейския център за тактически въздушен превоз в Сарагоса Хосе Луис Ромеро Алеге.

Второто огромно военно мероприятие стартира часове по-късно въз основата в Граф Игнатиево. На него участваха военни представители от 28 европейски страни. То трябваше да покаже българските военни качества на изнесеното у нас съвещание на Военния комитет на Европейския съюз.

Тук бе е началникът на защитата ген. лейтенант Андерй Боцев и ръководителят на европейският боен орган ген. Михаил Костаракос.

Демонстрацията сподели по какъв начин се избавя катапултирал боен водач в тила на врага. В нея участваха самолети L-39 „ Албатрос ”, два Су-25, и хемикоптери Ми-24, Ми-17 и „ Кугър ”.

Тя продължи 70 минути. На нея от два кугъра се спуснаха 10 командоси от 68-бригада Специални сили и по този начин избавиха потърпевшия водач. /Марица.бг

Снимки: Стоян Илиев

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР