Две високопоставени служителки от социалното министерство, пряко отговорни за проблема

...
Две високопоставени служителки от социалното министерство, пряко отговорни за проблема
Коментари Харесай

В разгара на кризата с децата с увреждания: Отговорният зам.-министър лети до Ню Йорк в първа класа за 8306 лв.

Две високопоставени служителки от общественото министерство, директно виновни за казуса на майките на деца с увреждания са на първокласна командировка в Ню Йорк. Става дума за зам.-министър Росица Димитрова и държавния специалист от отдел "Интеграция на хората с увреждания " Надежда Харизанова, разкри вестник "Сега ".
От 12 до 14 юни двете дами са представяли "положителния опит и постигнатите резултати в България " за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.
"Командировката им е с всички екстри - самолетна бизнес класа за зам.-министъра, дневни, квартирни и прочие Общата стойност на пътуването на двете служителки е 16 150 лв. ", оповестява "Сега ", базирайки се на документ, с който медията разполага.
Тъй като самолетните билети са купени в последния миг, билетът за бизнес класа на Димитрова коства 8306 лева, а икономичната класа на подчинената ѝ също никак не е евтина - 2016 лева
Останалото до 16 150 лева са дневни, хотел и пари за вътрешен превоз. Въпреки че самата конференция е тридневна - от 12 до 14 юни, а нощувките са четири, зам.-министърът и държавният специалист са писали дневни за 6 дни. Не е ясно какво е наложило незабавното пазаруване на билетите, при изискване че датите на конференцията са известни още от предходната година, написа всекидневникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР