Две важни съставки в храната на бременната са особено важни

...
Две важни съставки в храната на бременната са особено важни
Коментари Харесай

2 жизнено важни съставки в менюто на бременната

Две значими съставки в храната на бременната са изключително значими за здравето на бебето в утробата и за понижаване риска от вродени малформации. Това са пълноценните белтъчини и фолиевата киселина, написа obekti.bg.

Бедната на белтъчини храна може да докара до малформации у плода, сочи ново изследване на екип американски учени от университета в Северна Каролина измежду 11 385 дами, оповестено в здравното списание Birth Defects Research.

И това е забавно - 6 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършим след хранене, в случай че желаеме да сме здрави

Тези от тях, които по време на бременността са ограничавали белтъчните храни, са с 30% по-висок риск да родят бебе с увреждане на невралната тръба, с малформации на гръбнака като спина бифида или аненцефалия (липса на част от мозъка), която води до преждевременна гибел, сочат резултатите.

И това е забавно - Топ 4 на храните, които можете и би трябвало да ядете на празен корем

Заедно с белтъчините и фолиевата киселина е изключително значима за здравето на плода, а дефицитът ѝ е обвързван малформации на невралната тръба. За да се избегне рискът, лекарите поучават още, щом дамата възнамерява бременност, както и по-късно - при започване на бременността, да приема по 400 мг. дневно.

И това е забавно - 4 хитри метода да ревизирате качеството на храната си

Защо белтъците са по този начин нужни
С протеини, мазнини, витамини, микроелементи, вода и фибри, белтъчните храни стоят в основата на храненето. Наричат ги още „ гориво “ за организма, тъй като глюкозата, която обезпечават, се усвоява непосредствено. Те играят значима роля за поддържане на мозъка и на алените кръвни кафези, които действат единствено с тяхна помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР