Две успешни бъбречни трансплантации извършиха екипи на УМБАЛ „Александровска“. Реципиенти

...
Две успешни бъбречни трансплантации извършиха екипи на УМБАЛ „Александровска“. Реципиенти
Коментари Харесай

Трима българи получиха шанс за втори живот след успешни трансплантации

Две сполучливи бъбречни трансплантации направиха екипи на УМБАЛ „ Александровска “. Реципиенти са 58-годишна жена от Петрич, която е на диализно лекуване от 2011 година, и 47-годишен мъж от Пазарджишко с хронична бъбречна непълнота.

Пациентите са в устойчиво общо положение и се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение.

Новата година идва с втори късмет за живот на трима души

Екип на болница „ Лозенец “ извърши сполучлива чернодробна трансплантация и избави 38-годишен мъж с чернодробно заболяване в напреднала фаза. Пациентът е в положително общо положение, настанен е в реанимацията на лечебното заведение, където лекарите наблюдават процесите по възобновяване му.

Трите трансплантации станаха вероятни след донорска обстановка, осъществена от екипа на УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “, Плевен. Донор е 36-годишна жена, изпаднала в мозъчна гибел.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ изричат към околните на умрялата жена своите съболезнования и признателност за хуманното решение да дарят нейните органи и по-този метод да дадат късмет за живот на нуждаещи се от трансплантация български жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР