Две силни земетресения разтърсиха най-южната провинция Хатай в Турция в

...
Две силни земетресения разтърсиха най-южната провинция Хатай в Турция в
Коментари Харесай

След днешните две земетресения в Турция: Трима души са загинали, 213 са ранени

Две мощни трусове раздрусаха най-южната провинция Хатай в Турция в понеделник, единствено две седмици след мощните земетресения в района, оповестиха от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD).

Първият трус с магнитуд 6,4 е станал към 20:04 ч. локално време в окръг Дефне в Хатай, а другият - три минути по-късно, с епицентър в град Самандаг в Хатай, със мощ 5,8 по Рихтер.

Първото земетресение е регистрирано на дълбочина от 16,7 км, а второто - на 7 км. И двете са усетени в близките региони, оповестява Анадолската организация. Свидетели описват, че са чули рухването на здания.

Трима души са починали, 213 са ранени, съобщи Анадолската организация, като се базира на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Кметът на Хатай Лютфю Шаваш заяви, че осем души са били ранени там от двата труса. По информация на CNN Turk една жена е починала в Самандаг. Четирима души пък са били затрупани там. 

Данните са за 42 ранени в Сирия. AFAD издаде предизвестия, с които приканва жителите да заобикалят крайбрежните региони като защитна мярка против риск от повишение на морското ниво. Земетресението е усетено в Кипър и Сирия. На 6 февруари трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер удариха Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР