Две седмици след като подновиха едно от най-вълнуващите съперничества в

...
Две седмици след като подновиха едно от най-вълнуващите съперничества в
Коментари Харесай

Магията на "Барселона" среща прагматизма на "Челси" със спомена от 2012 г.

Две седмици откакто възобновиха едно от най-вълнуващите съперничества в европейския футбол през 21 век, " Барселона " и " Челси " се срещат на " Камп ноу ", с цел да дефинират кой ще продължи към четвъртфиналите на Шампионската лига.

Въпреки неувереното си показване във Висшата лига, британският първенец изигра доста мощен мач в Лондон и беше покрай съвършения резултат. Първият гол в кариерата на Лионел Меси против " Челис " обаче донесе обезврежда откриващото попадение на Уилиан и даде солидно преимущество на " Барселона " в реванша.

Каталунците влизат като цялостен любимец в конфликта с оглед проблемите в състава на " Челси " и напрежението, което тегне върху раменете на Антонио Конте. Тимът на Ернесо Валвердо демонстрира по едно и също време атрактивна и доста постоянна игра, до момента в който сините от Лондон не са толкоз солидни в защита, колкото бяха предишния сезон.

Въпросът е дали футболистите на " Барселона " ще имат задоволително сила и заостреност в офанзива, с цел да довършат започнатото в Англия, или " Челси " ще успее да излъже един от основните кандидати за трофея, както го направи преди шест години.
Треньорите

 Магията на
© Reuters

Ернесто Валверде: " В първия мач видяхме положителните страни на " Челси ". Резултатът е добър за нас, само че би трябвало да играем нашата игра и да бъдем себе си. " Челси " може да вкара гол когато и да е. Те умеят да употребява разнообразни подходи, както се видя Лондон. Когато се пернат обратно и играят мощно в отбрана, са извънредно сложни за продупчване. Може би тайната е да продължаваш да пресираш. В същото време обаче би трябвало да сме много деликатни, тъй като те са доста мощни на контраофанзива. "

Антонио Конте: " Изиграхме доста добър първи мач - съвсем съвършен - против един от най-хубавите тимове в света. Резултатът от Лондон обаче дава ужасно преимущество на " Барселона ". Знаем, че те ще излязат с настройката да завоюват мача и по тази причина би трябвало да дадем най-хубавото от себе си, да бъдем оптимално съсредоточени и от самото начало да мислим на терена. Ще има моменти, в които ще страдаме, само че би трябвало да останем компактни и когато притежаваме топката, да играем с мисъл и сърце, с цел да отбележим. "

 Магията на
© Reuters

Един против различен

" Барселона " и " Челси " ще изиграят 17-ия формален мач между тях. До момента те са разменили по пет победи при шест равенства. В шестте случая, в които двата тима са се изправяли един против различен в директни елиминации, каталунците са излизали крайни спечелили четири пъти. " Челси " обаче няма загуба против " Барселона " в осем следващи мача, а в цялостен състав от 11 души не е губил от този противник от 1966 година

" Челси " постоянно е успявал да сътвори много проблеми на " Барселона ", без значение в каква форма се е намирал в шампионата. Така беше и при последната им среща - в полуфиналите през 2012 година, когато съставът на Роберто ди Матео продължи след победа с 1:0 в Лондон и тъждество 2:2 в реванша.

 Магията на
© Associated Press

През 2009 година двата тима още веднъж бяха един против различен в полуфиналите. " Барселона " продължи напред след две равенства - 0:0 в Испания и 1:1 в Англия. " Челси " беше доста покрай триумфа в оня конфликт, само че беше спрян от съдийството на норвежеца Том Йоребьо и гол в добавеното време на Андрес Иниеста.

През 2006 година англичаните и испанците изиграха цели четири мача. През пролетта " Барселона " отстрани " Челси " в осминафиналите след победа с 2:1 като посетител и тъждество 1:1 в реванша на " Камп ноу ". През есента двата отбора бяха дружно в груповата фаза. " Челси " завоюва с 1:0 вкъщи, а мачът в Испания приключи 2:2.

Двата тима са се срещали още един път в Шампионската лига - в четвъртфиналите през 2000 година " Челси " завоюва първия мач с 3:1, само че " Барселона " съумя да навакса изоставането си и да продължи напред след победа в реванша с 5:1 след продължения. Те имат още среща в европейските клубни шампионати - в Купата на панаирните градове през 1966 година След като си разменят по една домакинска победа с 2:0, " Барселона " печели третия мач на " Камп ноу " с 5:0.

 Магията на
© Reuters
Вероятни сформира

" Барселона ":
Марк Андре тер Стеген, Серхи Роберто, Жерар Пике, Самуел Умтити, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Паулиньо, Иван Ракитич, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Луис Суарес.

" Челси ": Тибо Куртоа, Сесар Аспиликуета, Андрес Кристиансен, Гари Кейхил, Виктор Моузес, Маркос Алонсо, Нголо Канте, Сеск Фабрегас, Уилиан, Еден Азар, Алваро Мората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР