Две седмици преди евровота австрийският канцлер Себастиан Курц обвинява Брюксел

...
Две седмици преди евровота австрийският канцлер Себастиан Курц обвинява Брюксел
Коментари Харесай

​Австрийският канцлер Курц отправи критики към Европейския съюз

Две седмици преди евровота австрийският канцлер Себастиан Курц упреква Брюксел в " нормативна психопатология " и " наставничество " и желае анулация на 1000 наставления и разпореждания. Курц желае повече пълномощия да бъдат трансферирани върху обособените страни. Настояванията му провокираха яростен спор в Австрия.

Себастиан Курц показа Брюксел като бюрократично страшилище, както го вършат евроскептипците. Според австрийския канцлер Европейския съюз би трябвало да се грижи за огромните проблеми, а не да предписва на хората по какъв начин да живеят.

Затова той упорства за анулацията на 1000 наставления и разпореждания. Кои тъкмо, не стана ясно. Даде образец обаче с регулацията в приготвянето на пържени картофи и шницел. Според Курц хората нямат нужда от подобен контрол. В съответния случай в действителност става дума за задачата на Европейски Съюз да се понижи наличието на канцерогена акриламид в питателните артикули.

Социалдемократите подлагат на критика Курц, че в случай че недоволства в този момент от Европейския съюз като " аставник " значи приказва за личния си неуспех и го упрекнаха в безучастие. Преди да стане канцлер той беше първи посланик на алпийската република.

Австрийски специалисти по европейско право са на мнение, че мъчно биха се намерили 1000 разпореждания, при които обособените страни биха се справили по-добре при постигането на задачите. Освен това в Европейски Съюз важи правилото на субсидиарност - контролира единствено това, което обособените страни не могат по-добре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР