Две седмици плаж, солена вода, пясък и жега – ваканцията

...
Две седмици плаж, солена вода, пясък и жега – ваканцията
Коментари Харесай

След морето - как да се справите със ситните пъпчици по лицето

Две седмици плаж, солена вода, пясък и горещина – ваканцията е хубаво нещо за душите ни, само че не и за кожата на лицето.

Много евентуално е да сте се прибрали с прекрасен загар и неприятна кожа, обсипана с дребни пъпчици, неравности и сухи сектори.

Разбираме ви, всички сме по този начин.

Ако към този момент няма да ходите на море и сте се върнали към ритмичния си градски метод на живот, е хубаво да се погрижите за лицето си, с цел да си върне формата след почивката.

 кожа козметика лице Thinkstock

На козметик

Дори по принцип да не ходите на козметик, в този момент е моментът да си запазите час за професионално разчистване.

Апаратите и продуктите, които козметичките употребяват, в композиция с уменията на ръцете им, ще почистят кожата от мъртвите кафези, ще почистят порите и ще разкрият красива свежа кожа.

Сега не е момента за химически пилинги и микродермабразио, тъй като кожата така и така е изстрадала досатъчно.

 кожа козметика лице Thinkstock

Класическо разчистване, приключено с една богата хиратираща маска – след час в козметичния салон ще излезете като нов човек.

В къщи

С повече самообладание и внимание можете да се погрижите за кожата си и у дома. Само не би трябвало да бързате и не би трябвало да търкате нападателно. Това е лице, не мръсна тава, нали.
Ексфолиране. Задължително е, тъй като ще махнете мъртвите кафези. Изберете ексфолиант с фини частици или си направете сами от шепа наслойка от кафе и бадемово масло от аптеката. Хидратиране. Изберете си крем с лека формула, въздушен, който незабавно да попива. Оставете маслата за по-нататък, в този момент алоето и хиалуроновата киселина са вашите най-хубави другари. Нежно разчистване всяка вечер – розова или мицеларна вода преди лягане ще почисти и успокои лицето. Обтрийте с няколко памучета и нанесете нощен серум за още хидратация. Без грим до момента в който имате загар. Няма смисъл да товарите лицето с пудра, декор дьо загар и така нататък Докато имате загар, може да се гримирате единствено с леки блестящи сенки и малко серпантина. Нека запазим лятната лекост допустимо най-дълго…
 кожа козметика лице Thinkstock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР