Две са възможните дати за провеждането на предсрочните избори в

...
Две са възможните дати за провеждането на предсрочните избори в
Коментари Харесай

Предсрочните избори в Украйна – на 21 или на 28 юли

Две са вероятните дати за провеждането на предварителните избори в Украйна – 21 и 28 юли. Това заяви първият заместник-председател на Върховната рада – Ирина Геращенко, след консултация при новия президент на страната – Владимир Зеленский.
Владимир Зеленский публично е президент на Украйна Обеща да върне Крим и Донбас
„ Президентът възнамерява да подпише подобен декрет – не през днешния ден, а в околните дни. За да се придържаме към периодите, изборите ще бъдат оповестени 60 дни по-рано. Може да се проведат на 21 или на 28 юли”, разяснява Геращенко, представена от ТАСС.

В същото време водачът на фракцията на Радикалната партия в украинския парламент – Олег Ляшко, разгласи, че датата ще е 21 юли: „ Президентът и водачите на фракциите групово се съгласиха да проведат предварителни избори. Указът за разформироване на Върховната рада и предварителните избори най-вероятно ще бъде подписан на следващия ден, а изборите ще са ориентировъчно на 21 юли”, сподели Ляшко също след консултация със Зеленски.
Порошенко изиска от Меркел стягане на глобите против Русия Германският канцлер изрази вяра, че новият президент на Украйна ще продължи външната политика на досегашното управление на страната
Дотогава обаче, означи депутатът, би трябвало да бъде променено изборното законодателство.

Зеленский предложения на съвещания водачите на фракциите, с цел да обсъдят предварителните избори, след в понеделник – при встъпването си в служба, разпусна украинския парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР