Две ракети са изстреляни към американска патрулна база в североизточната

...
Две ракети са изстреляни към американска патрулна база в североизточната
Коментари Харесай

Патрулна база на САЩ в Сирия беше обстрелвана с ракети

Две ракети са изстреляни към американска патрулна база в североизточната част на Сирия в петък вечерта - това е третата сходна офанзива за девет дни, заяви Централното командване на Съединени американски щати СЕНТКОМ. Не се прецизира кой е изстрелял ракетите, само че се показва, че те са били ориентирани към съдружните сили в патрулната база на Съединени американски щати в Ал-Шадади, Сирия.

Ударът към 22:30 ч. не е предизвикал пострадвания на военни или вреди въз основата и имуществото на обединението, сподели CЕНТКОМ, което покрива района на Близкия изток. Американските войски поддържат Сирийските демократични сили (СДС), които са де факто армията на кюрдите в региона, прогонили групировката „ Ислямска страна ” (ИД) от сирийската територия през 2019 година. Стотици американски бойци към момента са в Сирия като част от битката против останките на ИД.

На 17 ноември ракети бяха ориентирани към базата на обединението „ Грийн вилидж ”, която се намира в най-голямото петролно поле Ал-Омар в Сирия, покрай границата с Ирак, заяви тогава СЕНТКОМ. Нямаше потърпевши. Смята се, че ударът е пристигнал от " база на проирански милиции ". Такива групи имат доста въздействие в региона на границата сред Сирия и Ирак.

При друго нахлуване турски дрон умъртви във вторник двама бойци на Съюз на демократичните сили и провокира риск за американските войски, сподели СЕНТКОМ пред Агенция Франс Прес по-рано. Този удар бе против база северно от град Хасаке, също в североизточната част на Сирия, само че по-на север.

На 20 ноември Турция разгласи, че е направила серия от въздушни и безпилотни удари в Ирак и Сирия, седмица след бомбен атентат в Истанбул, който умъртви шестима души и рани 81. Турция твърди, че е взела на прицел тилови бази на Кюрдската работническа партия (ПКК), избрана като терористична група от Европейски Съюз и Съединени американски щати, както и сирийските кюрдски отряди за самоотбрана, които преобладават в Съюз на демократичните сили. И двете кюрдски групировки отхвърлиха отговорността за нападението в Истанбул. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР