Две ракети бяха изстреляни по американска патрулна база в Североизточна

...
Две ракети бяха изстреляни по американска патрулна база в Североизточна
Коментари Харесай

Стрелба с ракети по американска база в Сирия

Две ракети бяха изстреляни по американска патрулна база в Североизточна Сирия, само че няма потърпевши или опустошения по базата, оповестиха въоръжените сили на Съединени американски щати, представени от Ройтерс.

Американските военни допълват, че подкрепяните от Вашингтон Сирийски демократични сили са посетили мястото, откъдето са изстреляни ракетите, и са разкрили трета, неизстреляна ракета.

Базата се намира в Аш Шадади.

Централното командване на въоръжените сили не посочи от кое място са изстреляни двете ракети. От неделя Турция предприе поредност въздушни офанзиви против позиции на кюрдите в Северна Сирия, показва Франс прес.

" Атаките от този жанр слагат под опасност цивилното население и силите на обединението, като накърняват мъчно постигнатите сигурност и непоклатимост на Сирия и района ", съобщи представителят на командването полковник Джо Бучино. 

На 17 ноември американската войска заяви за ракетна офанзива против база на обединението в Източна Сирия, в региона на най-голямото в страната петролно поле. Сирийската обсерватория за човешките права, основана във Англия, съобщи, че нападението идва от " база на проирански милиции ".

Във вторник турски удар против обща база на кюрдските сили и на интернационалната антиджихадистка коалиция в Североизточна Сирия сложи под опасност американските войски, отбелязва командването им. Турски дрон обстреля базата и умъртви двама кюрдски бойци.

Сирийската обсерватория за човешките права осведоми, че през вчерашния ден са били възобновени и турските артилерийски офанзиви в провинция Хасака, само че не заяви за жертви.

Турция декларира, че е решена да укрепи границата си, и твърди, че атентатът в Истанбил от 13 ноември, взел шест жертви, е бил осъществен по разпореждане от Кобане в Северна Сирия, само че кюрдите отхвърлят.

Анкара показва, че от 20 ноември обстрелва позиции на Кюрдската работническа партия (ПКК) и на съдружниците й от Силите за отбрана на народа (СЗН), преобладаващи в Сирийските демократични сили (СДС), в които доминират кюрдите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР