Две проверки на полицията днес откриха изборни списъци и лични

...
Две проверки на полицията днес откриха изборни списъци и лични
Коментари Харесай

Полицейска проверка откри изборни списъци и лични данни на избиратели

Две инспекции на полицията през днешния ден откриха изборни описи и персонални данни на гласоподаватели. Действията са част от акцията против пазаруване на гласове в цялата страна. 

При инспекция на частен адрес в село Буковлък, община Плевен са открити описи с гласоподаватели. 

В региона на Берковица също тече инспекция. Тя е в село Костенци. В рамките на акцията са открити и конфискувани седем страници с изписани върху тях 70 имена, ЕГН-та и телефони, както и други над 60 страници, с изписани върху тях описи с имена за гласоподаване по секции. По случая има арестуван един човек.

Двата случая са докладвани в прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 19 август до 28 септември бяха извършени над 97 профилирани полицейски интервенции на територията на цялата страна, заяви през днешния ден на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Той осведоми за подхванатите от Министерството на вътрешните работи дейности по отношение на подготовката за превеждане на изборите за Народно заседание.

В хода на интервенцията са разкрити над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни и бързи производства. Задържани са 446 лица, добави основният секретар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР