Две прочути ромски фамилии от Розино влязоха в жестоко меле

...
Две прочути ромски фамилии от Розино влязоха в жестоко меле
Коментари Харесай

2 ромски фамилии в Розино в ръкопашен заради нарязани гуми

Две фамозни ромски семейства от Розино влязоха в грубо меле тази заран. Скандалът избухна към 9.30 часа в зведение на центъра на селото сред представители на Среброви и Йорданови, известни още като Искендерови. Минути по-късно боят се придвижи в ромската махала в източната част на Розино. Тогава с лопати, вили, мотики, кирки, тояги минимум 100 души се млатиха кой където откри.

Искрата пламнала поради нарязани гуми на бус,  автомобилът е благосъстоятелност на Искендерови. Фамилията си изкарва хляба с работа по полето през лятото. Миналия ден обаче автомобилът осъмнал с нарязани с нож гуми. Собствениците заподозрели за това Среброви. Родът е прочут с непрекъснатите побоища и золуми,които инициира. Двама от тях – Николай Чичото и племенникът му Иван пребиха преди време карловския предприемач Георги Рогачев, вследствие на което той умря.

Сега отпред на рода е 43-годишният Асен, съгласно жителите на Розино, доста експлозивен.

След къса препирня на площада, траяла няколко минути, ромите изчезнали. Но след броени минути над 100 индивида от ромската махала към този момент се биели грубо.

Беше доста ужасно, съобщи кметът Ангел Шаламанов. Отидох на място с един служител на реда.Когато ни видяха те започнаха да викат „ Кмета, Кмета ”, само че не стопираха да се бият. Позвъних на началника на полицията в Карлово, единствено след 15 минути на място пристигнаха екипи от Карлово, а по-късно и на Специализирани полицейски сили и на звено Жандармерия – Пловдив, сподели още Ангел Шаламанов.

Влязохме сред ромите, двете групи се разделиха за малко. Но беше доста ужасно, бяха озверели, сподели още той.

Мелето приключило с един ранен в ръката и четирима  отведени в полицията, научи „ Марица ”.

Враждата сред Среброви и Йорданови- Искендерови е от десетилетия, описаха хора от ромската махала. Бият се постоянно, само че нормално атакуват Среброви. Последният огромен пердах бил за жена, разакзват локалните хора. Този жанр не оставя махала на мира, все с някого намират да се заядат  и да стане меле.

В махала още има полиция  и жандармерия. Екипите ще останат и на следващия ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР