Две от топлоцентралите на бизнесмена Христо Ковачки - ТЕЦ Бобов

...
Две от топлоцентралите на бизнесмена Христо Ковачки - ТЕЦ Бобов
Коментари Харесай

В следващите три години софийският боклук ще се гори в две от топлоцентралите на Ковачки

Две от топлоцентралите на предприемача Христо Ковачки - Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и " Топлофикация Сливен ", публично ще горят по 70 хиляди тона RDF годишно от софийския цех за боклуци. Това се вижда от подписания тригодишен контракт на стойност 14.8 млн. лева без Данък добавена стойност сред Столичната община и обединяването сред двете централи - " БДТ Садината ", оповестява " Капитал ".

Информацията за въпросното съглашение беше оповестена през вчерашния ден в Агенцията по публични поръчки, като самото решение за възлагане е от 9 януари. В началото на годината пък беше подписан и контракт с циментовия цех " Холсим " за изгарянето на други 80 хиляди тона RDF годишно. Общината не получи нито една оферта за трите останали пакета по 10 хиляди тона боклук и в този момент не се знае по какъв начин тъкмо ще се оползотворява той. Сигурно е, че депонирането му в сметища е невероятно от законова позиция.

Централите на Ковачки бяха единствените претенденти за пакета от 70 хиляди тона RDF и желаеха най-високите вероятни цени за изгарянето му. Офертите стигат до 60 лева на звук според от типа и количеството отпадък и ще бъдат платени от софиянци през такса боклук.

Как тъкмо ще се случи изгарянето на RDF, откакто екоминистърът Емил Димитров разгласи, че една от инсталациите на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " би трябвало да бъде затворена, тъй като не разполага с всички нужни разрешителни, четете тук. След думите на Димитров прокуратурата стартира инспекция на топлоцентралата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР