Две от носещите стени на къща в джебелското село Вълкович

...
Две от носещите стени на къща в джебелското село Вълкович
Коментари Харесай

Семейство от Джебелско спеше сладко-сладко, но като стана сутринта изпадна в ужас

Две от носещите стени на къща в джебелското село Вълкович са се срутили след изобилните превалявания през последните дни. Областният шеф на Кърджали Никола Чанев търси разновидности за настаняване на фамилията , съобщи БГНЕС.

Заедно със експерти на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ той инспектира рухналата къща, оповестиха от администрацията.

Домът на 43-годишния Севим Хасан се е срутил в събота на разсъмване, до момента в който той, брачната половинка му и двете им деца спели, по знамение няма потърпевши. Къщата е негодна за обитаване, защото са паднали две от носещите стени.

По предписание на контролните органи хората са изведени от нея, а електрозахранването е спряно. В момента съпрузите и двете им деца, едното от които е 9-месечно бебе, се обитават в остаряла стопанска сграда.

Никола Чанев съобщи, че подхваща дейности да им бъде доставен фургон за краткотрайно настаняване, с цел да бъдат предпазени животът и здравето им. При огледа експертите са установили, че постройката е рискова и крие риск освен за стопаните си, само че и за прилежащите парцели. Основите й са подкопани от изобилните превалявания и нови сривания на каменната зидария не са изключени.

Областният шеф се ангажира страната да помогне за намиране на заслон на потърпевшите и възобновяване на вредите по рухналия дом.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР