Две от изпълнителките на протестната руска пънк група Pussy Riot

...
Две от изпълнителките на протестната руска пънк група Pussy Riot
Коментари Харесай

Арестуваха Мария Альохина и Олга Борисова от Pussy Riot

Две от изпълнителките на протестната съветска пънк група Pussy Riot са били задържани, оповестява dailystar.

Двете изпълнителки на феминистката пънк група са били арестувани, откакто организирали митинг пред пандиза в Якутия, Сибир, където украинския режисьор Олег Сенцов изтърпява присъдата си.

Припомняме, през август 2015 година съветският боен съд осъди на 20 години затвор украинския режисьор Олег Сенцов по обвиняване в тероризъм. Сенцов беше приет за отговорен, че е оглавявал терористична организация, направила набези в Крим.

 Руски съд постанови 20 година затвор за украинския режисьор Олег Сенцов за тероризъм
Руски съд постанови 20 година затвор за украинския режисьор Олег Сенцов за тероризъм

Оглавявал деятели, свързани с " Десен бранш "

На митинга двете изпълнителки от Pussy Riot закачили на близкия мост банер, на който било написано " Свободен Сенцов! ".

По-рано през днешния ден едната изпълнителка Мария Альохина е качила пост в Twitter, съгласно който тя и Олга Борисова са били задържани. По-късно уеб сайтът " Mediazona " пуснал и видеоматериал, на който се вижда по какъв начин Альохина и Борисова се возят в полицейска кола към полицейското ръководство.

Групата Pussy Riot стана известна през 2012 година с дръзките си осъществявания, ориентирани основно против президента Владимир Путин и ръководещия хайлайф в Русия. Тогава изпълнителките бяха арестувани в резултат на спонтанна демонстрация в московския храм Христос Спасител, където те извършиха песента " Holly Shit " в символ на митинг против безапелационната поддръжка на Руската православна черква към президента Путин.

 Pussy Riot към този момент са на независимост
Pussy Riot към този момент са на независимост

Преди дни беше освободен и някогашният петролен магнат

Трима от членовете на групата бяха наказани за " безчинство, стимулирано от религиозна ненавист ". Мария Альохина и Надежда Толоконникова бяха наказани на по 2 години затвор. В края на 2013 години двете дами бяха пуснати на независимост.

В началото на 2014 година Надежда Толоконникова и Мария Альохина още веднъж бяха арестувани. Двете бяха задържани в Сочи по съмнения за кражба.

 Pussy Riot нападнаха Тръмп с провокативен видеоклип
Pussy Riot нападнаха Тръмп с провокативен видеоклип

Видеоклипът е озаглавен " Да създадем Америка още веднъж велика "

В края на месец октомври предходната година групата пусна нов провокативен клип, ориентиран към тогава кандидат-президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Женската съветска пънк група нападнаха Тръмп с видеоклип, в който описваше в какво ще се трансфорат Съединени американски щати, в случай че той завоюва изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР