Две обвинения за собственика на депото за отпадъци, които се

...
Две обвинения за собственика на депото за отпадъци, които се
Коментари Харесай

Две обвинения получи собственикът на депото, което подпали моста на Струма

Две обвинявания за притежателя на депото за боклуци, които се възпламениха под автомагистрала " Струма ". Окръжната прокуратура в Кюстендил му дефинира мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лв..

Кюстендил

Магистрала " Струма " ще бъде отворена за придвижване след не по-малко от 45 дни. До 2 месеца е срокът, който се счита, че ще е необходим, с цел да се възстановят провалите, нанесени от огъня. Целта е допустимо най-бързо да се отвори най-малко за леки коли едното платно на автомагистралата, където придвижването ще е еднопосочно.

Тези провали са първото обвиняване към притежателя на " Феникс " ЕООД, който стопанисва и обработва отпадъците, тъй като те са провокирани от възникването на огън по несъобразителност.

Второто обвиняване е за осъществяване на закононарушение против околната среда, а точно това бунище се оказа нерегламентирано и безусловно нелегално.
Камелия Стефанова - областен прокурор на Кюстендил: Регионална инспекция за опазване на околната среда е дало наставление на търговеца до 31 юли да в профил всичките тези боклуци, които са ситуирани тук-там отвън регламентираните негови площадки. Той не е сторил това.
Тази голяма купчина от боклуци, насъбрана тук би коствала доста пари да бъде отстранена. И може да се направи съмнение, че те са отстранени, с цел да се отстранен, както се споделя, сами.

Българска национална телевизия: Категорични ли сте на този стадий, че няма данни за тенденциозен палеж?
Камелия Стефанова - областен прокурор на Кюстендил: На този стадий не сме събрали такива доказателства, само че нашето обвиняване работно за палеж по несъобразителност, както и за закононарушение, обвързвано с запазване на околната среда. Когато бъдат събрани в задоволителна степен доказателства, в случай че е налице тенденциозен палеж, обвиняването ще бъде изменено. Така че обвиняванията, които са към сегашния стадий, са работни.
Прокуратурата ще ревизира и дейностите на контролните органи, на РИОС, на АПИ, на всички, които са отговаряли за тази територия след 31 юли, с цел да се види дали са подхванати ограничения и какви наказания са наложени.

Утре в Сутрешния блок на Българска национална телевизия ще взе участие и шефът на РИОС Перник, които е трябвало да управляват сметището.
 Поне 45 дни ще е затворена автомагистрала Поне 45 дни ще е затворена автомагистрала "Струма " поради обгорелия мост
Собственикът на компанията, която ръководи депото за боклуци, запалили се под Автомагистрала "Струма ", към този момент е обвинен. Окръжната прокуратура в Кюстендил му опреде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР