Две нови структури влизат в състава на Българската армия –

...
Две нови структури влизат в състава на Българската армия –
Коментари Харесай

На първо четене: Правомощия за началника на отбраната да поставя задачи на органите на военната полиция

Две нови структури влизат в състава на Българската войска – Командване за логистична поддръжка и Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана . Това плануват измененията в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, които през днешния ден Народното събрание утвърди на първо четене.
Вносител е Министерският съвет, а с новите текстове се уголемяват пълномощията на началника на защитата, който към този момент ще упражнява директно управление на командирите на командвания и командирите на трите типа въоръжени сили.
 МО предлага нов аршин за назначение на шеф на „ Военна полиция “ МО предлага нов аршин за назначение на шеф на „ Военна полиция “
Министерството на защитата предлага нов аршин за назначение на шеф на „ Военна полиция “. Това излиза наяве от предл...
. Законът дефинира ясно и функционалностите на Щаба на защитата, които до в този момент не бяха написани в ролята му на стратегически боен щаб.
С тях се подкрепя началникът на защитата при установяване на нужните отбранителни качества, потребление на въоръжените сили, подготовка на войските и създаването на стратегически разбори и военни оценки.
Част от измененията дефинират изискванията и реда за прекосяването и пребиваването на съюзнически въоръжени сили на територията на страната при изключително състояние, като е посочено, че това се прави със самото решение на Народното събрание и декрет на президента.
С преходните и заключителни разпореждания на законопроекта се разпореждат пълномощия на началника на защитата за слагане на задания и на органите на военната полиция .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР