Две нови безплатни бързозарядни станции инсталира пред хипермаркетите си в

...
Две нови безплатни бързозарядни станции инсталира пред хипермаркетите си в
Коментари Харесай

Kaufland България инвестира в безплатни зарядни станции над 470 000 лв.


Две нови безвъзмездни бързозарядни станции конфигурира пред хипермаркетите си в София и Пловдив Kaufland България. По този метод общият брой зарядни станции във филиалите на веригата става 7 – 6 за електрически автомобили и 1 за скутери и колела. В София обектите, в които притежателите на електрически транспортни средства могат да зареждат гратис, са два, новооткритият в Пловдив, един в Стара Загора (кв. Бедечка), един в Бургас (кв. Изгрев) и един във Варна (кв. Трошево). Всички уреди могат да зареждат по два автомобила по едно и също време.

 Снимка: Kaufland България

Във филиала на Kaufland в софийския квартал Крива река за пръв път у нас ще се зареждат електрически колела, мотопеди и тротинетки. Станцията за електровелосипеди и скутери е първата по рода си в България, обявиха от Kaufland. Тя е особено проектирана за зареждане на електрически колела и може да се употребява гратис от всички притежатели на електрически колела, мотопеди или тротинетки. Станцията разполага с 3 кафези за зареждане, т.е. може да зарежда 3 транспортни средства по едно и също време. Клетките се заключват с четирицифрен код, определен от потребителя, като всяка клетка разполага с задоволително място и за предпазване на дребен персонален багаж, допълват от компанията.



Другият обект с нови зарядни станции за електрически автомобили е открит във филиала на Kaufland в Пловдив, кв. Тракия. През идващите месеци се чака веригата да открие електрическа зарядна станция и във филиала във Велико Търново.

Kaufland България стартира да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електрически автомобили през февруари 2017 година Инвестицията на компанията за всяка електрическа станция е към 80 000 лева Досега компанията е вложила над 470 000 лв. в построяването на зарядни станции. Освен в зарядни станции, Kaufland влага и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.

„ Изграждането на зарядни електростанции е част от дълготрайната стратегия на Kaufland за енергийна успеваемост. Освен че улеснява и насърчава своите клиенти да употребяват щадящи за околната среда транспортни средства, компанията е въвела редица ограничения за икономисване на сила. През 2018 година Kaufland България стартира развой по узаконяване на системата си за енергиен мениджмънт по стандарт ISO 50001 “Системи за ръководство на силата “ за да продължи подобряването на своята енергийна успеваемост “, настояват от компанията.

Една от ограниченията е внедрената система за комбинирано отопление и изстудяване. Тя употребява отпадната топлота от хладилната апаратура за отопление през зимата и остатъчната студова мощ за изстудяване през лятото. Енергийно ефикасното осветяване и системата за преправяне на боклуци също способстват за доста понижават въглеродния отпечатък на обектите.

Благодарение на тези и други ограничения за енергийна успеваемост, въведени от Kaufland България, през 2017 година е спестена съвсем 4 милиона kWh електрическа енергия, която се равнява на 3233 тона нездравословни излъчвания въглероден двуокис. Само през 2017 година компанията е понижила въглеродния си отпечатък с толкоз излъчвания, колкото биха изхвърлили във въздуха 1293 дизелови автомобила за същия интервал. „ Със спестената електрическа енергия биха могли да се захранят 900 семейства в продължение на 12 месеца “, изясняват от Kaufland.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР