Две непълнолетни и едно малолетно момчета са задържани за извършване

...
Две непълнолетни и едно малолетно момчета са задържани за извършване
Коментари Харесай

Задържаха момчета на 11, 15 и 16 г. за серия грабежи на възрастни хора

Две малолетни и едно малолетно момчета са арестувани за осъществяване на четири грабежа в Сливен, оповестиха от Районната прокуратура. И тримата са от ромски генезис и не вървят на учебно заведение.

Престъпленията са на 8 и 9 ноември, т.г. Жертви са станали възрастни хора сред 70 и 80 години. Грабежите са осъществени по един и същи метод. Младежите се подготвяли авансово, набелязвайки жертвата си. Причаквали възрастните хора, които не са имали опция да се защитят и употребявали закани и мощ, с цел да ги ограбят. Една от потърпевшите дами е с породена телесна щета.

Извършителите са открити и арестувани след интервенция от чиновници на отдел " Криминална полиция " при районно управление (на МВР) - Сливен под надзора на Районната прокуратура в града. Спрямо двамата малолетни причинители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинявания.

Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат арестувани за период до 72 часа. Предстои по отношение на тях да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Третият причинител (малолетно момче на 11 години) не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни в град Сливен, която е способена да му наложи възпитателни ограничения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР