Две катастрофи с тежкотварни камиони и трима пострадали станаха вчера

...
Две катастрофи с тежкотварни камиони и трима пострадали станаха вчера
Коментари Харесай

Ад на пътя край Благоевград!

Две произшествия с тежкотварни камиони и трима потърпевши станаха през вчерашния ден едновременно край Благоевград. Зрелищният случай със конфликт сред микробус и цистерна, цялостна с битум, стана към 14,20 часа на интернационалния път Е-79, след Антените. Преди отбивката за Бараково се сблъскаха микробус и цистерна с битум, написа struma.bg.

37-годишният водач на микробус Димитър Петков от Петрич е с мозъчно разтърсване след челния конфликт. С мозъчно разтърсване е и брачната половинка му Людмила, и двамата са признати за лекуване в хирургия на благоевградската болница. Семейството живее в южния град и се занимава с търговия, преди няколко месеца се завърнали от чужбина, където работили и развили личен бизнес.

„ Пътувах за София, връщах се от Гърция, микробусът непосредствено навлезе в моето платно, пробвах се да избегна челния удар и избягах вдясно”, сподели 58-годишният водач на цистерната Апостол Найденов, мощно уплашен от случая, и добави: „ Микробусът се заби в предната лява гума. Тя от мощния удар се пръсна, а той продължи да се плъзга по платформата. Едва удържах тежката машина, 40 тона е. Успях да спра пред големите шубраци в равнищата насреща. Нямам пояснение за какво водачът загуби ръководство. По същото време нямаше коли пред микробуса, нито зад него. Това е същински шанс, тъй като, в случай че имаше, щеше да стане същинска кланица. След удара бях в потрес, само че съумях самичък да сляза от камиона, имам охлузни пострадвания по лицето и ръцете от счупените стъкла, само че нямам травми. Другите двама, водачът и жена му, очевидно изглеждаха добре, незабавно дойде незабавен екип и ги закараха в болничното заведение.

Имам 40-годишен стаж зад кормилото, постоянно съм карал тежкотоварни камиони, отново споделям, нямам пояснение каква е повода, допустимо е да му е прилошало или друго. Най-важно е и двамата да са добре и бързо да се възстановят”, заключи водачът на цистерната, който след случая бе останал на мястото, до момента в който течаха дейностите от чиновници на реда.

„ Пострадалите пасажери от микробуса са признати в незабавно поделение на благоевградската болница. Жената е с разкъсно-порезна рана над веждата, а брачният партньор й има попаднало непознато тяло в лявото око от счупените стъкала. И при двамата е открито комоцио, остават за лекуване в хирургия на благоевградската болница”, заяви дежурният доктор доктор Куньова. След направени проучвания на скенер тежки контузии и вътрешни пострадвания не са открити.

Причините за зрелищната злополука се обясняват от полицията. На двамата водачи е взета кръвна проба за алкохол, работата по случая продължава.

По същото време злополука сред камион, претрупан с трупи, и лек автомобил „ Ситроен “ стана на пътя за парк Бачиново, над заведение „ Рай “. При пътния случай няма съществено потърпевши, на място е дошъл екип на Спешен център – Благоевград след подаден сигнал на тел. 112.

„ Пътувах за Благоевград, внезапно лекият автомобил, който излезе от паркинга, спря на пътното платно, тъй като шофьорката трябвало да качи майка си”, сподели лидерът на камиона, 53-годишният Кирил Хайдушки от село Падеш. „ Карах постепенно и ударът беше лек, единствено се закачи боята на колата при разминаването, тя бе спряла на място без видимост”, разясни още лидерът.

Шофьорката на лекия автомобил, 50-годишната Радка Миланова, е съветвана от лекарски екип. Тя е без пострадвания и е освободена.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР