Две години на пандемия и избухналата война само на стотина

...
Две години на пандемия и избухналата война само на стотина
Коментари Харесай

Каквo очаква от бъдещето поколението Nova, показва изследване на Huawei |

Две години на пандемия и избухналата война единствено на стотина километра от границите на страната могат да окажат много въздействие върху визията за света на младото потомство. Несигурност и известна доза скептицизъм са част от главните настроения на българите на възраст сред 16 и 25 години. Парите не са най-важното нещо в живота, само че са основно за реализиране на множеството цели, а фамилията продължава да се издига на фундамент от младежите в страната.

Това са част от заключенията, до които стига изследване на изследователската компания IPSOS, поръчано от компанията за потребителска електроника Huawei. То е осъществено в България в интервала 23-28 март и обгръща 300 младежи сред 16 и 25 години, които живеят в столицата и обитаеми места разпределени в три категории – над 100 хиляди поданици, над и под 50 хиляди

Демографията е подбрана особено да пасне на профила на потомство “Nova ”, както е дефинирано от Huawei. Това съгласно компанията ще са главните консуматори на смарт телефоните Huawei Nova 9 SE, които навлязоха на пазара в страната през последните дни.



Песимизъм и финансова неустановеност

Светът върви към по-лошо е отговорът, който са дали повече от половината интервюирани или 55%. Само една четвърт или 26% са оптимистите за световното развиване. Жените са по-негативно настроени от мъжете, като близо две трети от тях споделят опасения за посоката, по която върви света. При мъжете има относителен паритет – 44% против 39% в интерес на отрицателното развиване.

Парите и благосъстоянието са повече средство за реализиране на задачите, в сравнение с фикс концепция, към която младите да се стремят. Семейното благополучие е главният приоритет на 26% от българските младежи, а след него е спокойният и сигурен живот (22% от анкетираните). Кариерното развиване и персоналното задоволство са по-късно с по 15%.



Богатството заема едвам пето място със 7%, само че действително подкрепя постигането на предходните цели. Парите заемат централно място, само че съгласно младите те са най-много метод за отбрана на бъдещето на себе си и фамилията си (44% от запитаните) и по-късно като средство за развлечение (41%) или заслужено заплащане за труда (37%).

Предвид тези резултати и несигурните времена в които живеем, не е изненада, че за 43% от младите в България най-големият мотиватор на работното място е… високата заплата. Около една трета от интервюираните показват също по този начин положителният баланс сред работа и персонално време, а изискванията на труд са третият най-съществен фактор. Изненадващо, макар пандемията известността на отдалечената работа и гъвкавото работно време е относително ниска – желан мотиватор за едвам 28%.



Личният триумф и воля за самоусъвършенстване

Младежите в страната са раздвоени по тематиката дали триумфът на един човек се мери с благосъстоянието – 37% считат, че да, до момента в който 33% не са съгласни. Половината от интервюираните обаче са на мнение, че по-богатите хора са по-щастливи. Младите българи имат относително мощен предприемачески дух, като 43% от тях са подготвени да стартират личен бизнес, в случай че им се отдаде такава опция. Следващият приоритет в вложенията са лично жилище (35%), а за 31% са пътешественици по душа и биха предпочели да тръгнат нанякъде.

Над 55% от младежите в страната имат блян да развиват личностните си качества. Следва реализацията в обичан спорт или изкуство. Като първото е желано повече от мъжете, до момента в който второто е обичан избор на дамите.

Най-вдъхновяващите неща за поколението “Nova ” се оказва природата. Според IPSOS обаче, младите имат много „ консуматорска “ настройка. Те обичат да се любуват на природата, само че не и да подхващат дейни дейности за нейното запазване. Доброволчеството, екологичната настройка и работата по дела са извънредно ниски цели и в проучването нормално са на последните позиции.

Настроения към технологиите

За потомство съвсем безусловно отгледано от цифровите технологии е обикновено те да заемат значима част от всекидневието. Младите българи са категорични - над 60% от тях считат, че потреблението на нововъведения им оказва помощ да се грижат за себе си. Например с поддържането на добра форма посредством композиция от спорт и следене с технологии или за воденето на здравословен метод на живот. И при двата разновидността, разнообразни артикули, като приложения, умни гривни и часовници могат да оказват помощ за следенето на резултатите и да настроят по-позитивно потребителите.

Младите българи прекарват приблизително по 3,7 часа в обществени мрежи. Между 3 и 4 часа прекарват 36% от тях, а сред 5 и 6 часа – 21%. Една четвърт се лимитират сред час и два. Повече от 8 часа дневно прекарват от към 6%. Въпреки тези данни, повече от половината младежи в страната към момента избират да поддържат връзка „ лице в лице “. Едва 12% упорстват главно за онлайн връзка, а 31% са еднообразно отворени и за двата метода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР