Две емблематични марки – американската Harley-Davidson и британската Triumph, ще представят цял

...
Две емблематични марки – американската
Harley-Davidson и британската Triumph, ще
представят цял
Коментари Харесай

Harley-Davidson и Triumph с нови и атрактивни модели на Moto Expo 2019

Две емблематични марки – американската Harley-Davidson и английската Triumph, ще представят цялостен боеприпас от нови и атрактивни модели на предстоящото мотоциклетно ревю в София Moto Expo 2019. Според предварителните проекти, двете марки ще бъдат с най-голяма повърхност от 324 кв. м в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) на ревюто от 10 до 14 април.

Дилърството на Harley-Davidson в София отваря врати напролет на 2014 година на бул. Ботевградско шосе 348. Няколко месеца по-късно, когато продажбите тръгват набират скорост, се образува и клубът на собствениците на Harley-Davidson - H.O.G Sofia Chapter. Днес в него членуват над 100 души, които дейно вземат участие и организират мотоциклетни събития. Освен продажба на нови мотоциклети, истински елементи и аксесоари, облекла и екипировка, дилърството в София поддържа и оторизиран сервиз с подготвен екип, който се грижи за поддръжката на моторите след закупуването. Тук клиентите могат да се възползват от хотел за мотори през зимния интервал. Harley-Davidson Sofia е първото и засега само посланичество на американската марка в България. Звездата на щанда ще бъде новият Harley-Davidson FXDR 114, а в неговата свита са още атрактивни модели, които са неотдавна на нашия пазар като Sport Glide, Road Glide, Street Rod и други

Преди две години, в през първите шест месеца на 2017-а, на българският мотоциклетен пазара се появи и британската марка Triumph. Шоурумът е на същия адрес, упоменат нагоре. Марката за първи път ще взе участие на мотоциклетно изложение и доста повече хора и почитатели ще могат да видят прелестни модели като новите модели Triumph Tiger 1200, Bonneville Speedmaster и Scrambler 1200, както и други машини на марката.

Ето детайлности за обособените модели:

Новият Harley-Davidson FXDR 114
FXDR е един от най-новите представители на американската марка Harley-Davidson. Част от Softail гамата, той се дефинира като “агресивен ” мотоциклет и “безпощаден круизер ”, като кръстоска сред драг състезател и изтребител. FXDR е комбинация от неумолимата мощ, идваща от Milwaukee-Eight 114 мотора, и леките алуминиеви и композитни детайли, от които е направено тялото му.
FXDR 114 е 10-ият мотоциклет на Harley-Davidson, базиран на Softail платформата, представена през 2018 година и е част от поредицата от 100 нови модела, които компанията възнамерява да пусне на пазара до 2027 година Алуминиевата задна вилка понижава тежестта от 4.6 кг (6.2 кг вместо 10.8 кг или с 43%) в съпоставяне със стоманената. Тя има значително въздействие върху държанието на задното окачване, което е допълнително подобрено от олекотеното 18-инчово задно колело. Предната джанта също е проектирана да е допустимо най-лека, направена е от алуминий и има доста тънки спици. Седалката и опашката на FXDR 114 стъпват на рама от заварени алуминиеви тръби, като частта при опашката е композитна. Тази конструкция заменя стоманената, както и стоманения заден калник с алуминиевите му държачи, използвани в други модели Softail. Така теглото понижава с над 3 кг. От лек композитен материал са и предните и задните калници.
LED фарът е облечен в аеродинамичен обтекател, а издълженият 16.5-литров резервоар прави профила на FXDR 114 още по-красив и запаметяващ се. Опашката е скъсена в мил жанр, с цел да покаже 240-милиметровата задна гума, а седалката стои като излята от горната страна. Капакът към опашката може да бъде свален и да открие място за предпазване. Задният калник е от композитен материал.
Здравото Softail шаси дава отговор на движенията на ездача и възнаграждава с поведението си по-смелите, които нямат търпение да излязат на някой път със завои или да се придвижват ловко из градския трафик. FXDR 114 предлага моношок задно очакване с coilover централен амортисьор и усъвършенстван ъгъл между рамката и вилката за още по-добра отзивчивост и улеснение. Окачването може да се контролира от ездача и по този начин той самичък да намира оптималната конфигурация за пътя пред него. Обърнатата 43 мм предна част прави управлението по-стегнато и подобрява обратната връзка, като задържа предната гума компактно на асфалта. Двойните 300 мм дискови спирачки дават убеденост при спиране, като в това време изискват по-малко изпитание от страна на лидера. Седнал на комфортната седалка, ездачът поема контрола с алуминиевите ръкохватки, заемайки атлетична поза върху резервоара.
FXDR 114 е получил най-мощния мотор, стъпвал в миналото на Softail шаси, а точно V-Twin Milwaukee-Eight 114 със 160 Нм въртящ миг. Формата на всумкателния колектор е вдъхновена от международния първенец Screamin’ Eagle/Vance & Hines мил мотоциклет и е проектирана особено да подобрява потока на въздуха към мотора. Новият 2-1 шумозаглушител е надъхан да издава гърлен звук и е завършен особено за постигане на по-добър ъгъл на надолнище в завой. Дизайнът на четири-клапанната глава на цилиндъра, двойните детонационни сензори и прецизното изстудяване на маслото разрешават компресия от 10.0:1 и създават вълнуващо ускоряване. Двигателят е захванат крепко за шасито, което основава в допълнение чувство за твърдост и усъвършенства отзивчивостта при управление и прекъсване. Освен това двойните балансиращи валове поглъщат вибрациите в свободен ход и подобряват комфорта.
Изцяло LED осветлението, в това число Daymaker LED челен фар с LED ореол и LED задна светлина и мигачи, карат FXDR 114 да изпъква в трафика. Безключовото запалване, Harley-Davidson Smart Security System и USB портът също влизат в базовото съоръжение.

Harley-Davidson Sport Glide
Новият Sport Glide 2018 е „ фабричен къстъм ”, готов за дълги и къси пътувания, или за придвижване в града. Той е 9-ият модел, базиран на последната Softail платформа и е най-новият от 100-те споменати мотоциклета, които компанията възнамерява да пусне до 2027 година Sport Glide представлява вълнуваща композиция от технология и стил. Новото Softail шаси на Sport Glide е леко и устойчиво, обезпечава по-директно управление, а V-Twin моторът Milwaukee-Eight 107 дава висок въртящ миг, позволява изключително ускоряване и улеснява изпреварванията.
Обтекателят на новия Sport Glide е проектиран така, че да отклонява вятъра от гърдите на мотоциклетиста, оставяйки чистия поток въздух да отива в лицето му. Захванат е за предницата с лесно отварящи се скоби, правейки монтирането и демонтирането бързо и комфортно. За тези, които желаят още по-голяма отбрана от вятъра, общоприетото 1.5-инчово стъкло може да се размени с 5.5-инчово, част от гамата истински аксесоари на Harley-Davidson.
Новите твърди (и заключващи се) куфари са с грациозен дизайн, комфортни са за товарене и разтоварване и могат да бъдат отворени само с една ръка от мястото на лидера. Те имат амортисьор на капака и потенциал 25.5 литра, само че може да бъде повишен чрез добавяне на подложка за багажник или Tour-Pak релса.
Широката и комфортна седалка, както и по-напред разположените крачна спирачка и лост за промяна на скоростите допринасят за удобната позиция на седене както на по-високите, по този начин и на по-ниските ездачи; височината на седалката е само 652.7 мм. Daymaker LED фарът е заобиколен от LED пръстен и пасва идеално на задната LED светлина. Стандартни за модела са USB портът за зареждане, безключовото палене и Harley-Davidson Smart Security System.
Изцяло черният Milwaukee-Eight 107 мотор носи със себе си ново равнище на показване и изисканост за всички Harley-Davidson Big Twin круизери, в това число за новия Sport Glide. Двойните балансиращи валове са настроени по този начин, че да елиминират първичните трептения на луфт, като в същото време разрешават на мотора да покаже характера си в придвижване. Двигателят е твърдо захванат за рамката, което в допълнение заздравява шасито и свързва по-добре мотоциклетиста с машината. Прецизната система за охлаждане на маслото в горещите зони на цилиндровите глави допълнително подобрява комфорта както на лидера, така и на пасажера. 2-1 изпускателната система и черните ауспуси способстват за спортния стил на байка, а електронният надзор на газта разрешава общоприет електронен круиз надзор.

Harley-Davidson Road Glide

Harley-Davidson Road Glide® е един от семейство туринг. Той гледа самоуверено със заплашителния си двоен Daymaker Reflector LED фар и се познава отдалеко. Това е машината, на която залагат ездачите, сложили си амбициозни цели. С нея получаваш Milwaukee-Eight 107 (1745cc) мотор, елементарно за настройване въздушно-маслено задно изстудяване и отзивчиво предно, както и Reflex linked Brembo спирачки.

Harley-Davidson Street Rod
Street гамата на Harley-Davidson е формирана от два страхотни модела, задвижени от 750-кубиков Revolution X мотор. Street Rod е с кормило в драг стил и 43-милиметрова обърната предна част, които си пасват идеално със задното спортно окачване. Изключително маневрен и подобаващ за градски условия, с до 40-градусов радиус на завой, 229 кг сухо тегло и 65 Нм въртящ миг.

Новият Triumph Tiger 1200
Новото потомство от Аdventure мотоциклети на Triumph дойде в България преди няколко месеца. Новият член на семейство Tiger е най-високотехнологичният модел в историята на именитата британска марка. Той е квалифициран за най-тежки условия отвън пътя в XC версията си, а двигателят му е доста освежен. Работният размер на трицилиндровия редови мотор е 1215 куб., а мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин
Увеличен е и въртящият миг до 122 Нм, които са разполагаем в по-нисък диапазон на оборотите. Повишаването на мощността и динамичността не се отразяват на разхода, а в противен случай. След направените подобрения в горивната система и електронното ръководство междинният разход на модела е редуциран до 5,2 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия миг към задното колело чрез кардан.
Изпускателна система е нова и изработена от неръждаема стомана и подчертава дълбокия и характерен тон на трицилиндровия мотор с водно охлаждане. За рационализиране на представянето и ръководството при всякакви терени са проектирани над 100 нови съставния елемент спрямо предишната версия на модела. Едно от основните подобрения е намаляването на тежестта на Tiger 1200. След прецизната диета то е с 11 кг по-ниско спрямо миналото поколение – до 248 кг.
За възстановяване на сцеплението отвън пътя е прибавен нов режим Off-Road Pro. Той се грижи за представянето на кръстосан терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини на мотоциклета към този момент са LED.

Triumph Bonneville Speedmaster

Новият Triumph Bonneville Speedmaster носи в себе си гените от суровата мощ на Bonneville, носталгията към бобър мотоциклетите от миналото и най-хубавото от модерните технологии, комфорт, сигурност и надеждност.
В гърдите на този моден Triumph Bonneville Speedmaster бие мощно 1200-кубиково двуцилиндрово сърце с водно изстудяване, 8 клапана, 270-градусов колянов вал и инжекционна горивна система. Двигателят развива 77 к.с. при 6100 об/мин. и 106 Нм при 4000 об/мин. Въртящият миг е повишен с 10% при 4500 об/мин. в съпоставяне даже с Bonneville T120. Технологично моторът може да работи в два режима – “Road ” за изсъхнал асфалт, и “Rain ” при дъжд и мокри условия. Един бутон управлява круиз-контрола, ABS системата е от последно потомство, системата за стабилност може да бъде изключвана и е добавен имобилайзер срещу кражба.
Управлението и стабилността са поверени на Brembo предна спирачна система и Nissin заден спирачен уред, работещи с ABS системата. Скритото задно окачване подобрява комфорта и стабилността, като запазва класическата линия на Bonneville. Тя се акцентира от формата на 12-литровия резервоар, предния фар с интегрирани LED светлини и двойната изпускателна система с типичен дизайн.

Новият Triumph Scrambler 1200

Triumph показа новия член на семейство Scrambler в две версии – 1200 XC и 1200 XE. Така британският производител слага нови стандарти при Scrambler мотоциклетите за динамика, показване и жанр, вдъхновен от богатата история на Triumph.
Независимо от изискванията, на пътя или извън него, новият Scrambler 1200 доставя върховно равнище на наслаждение. 1200 Scrambler XC се показва еднообразно добре на асфалтови и черни пътища. 1200 Scrambler XE също предлага комфортно пътешестване на пътя, само че е с по-сериозни офроуд благоприятни условия. Гените на новия Scrambler 1200 могат да бъдат проследени непосредствено обратно към началото на 50-те години на предишния век, когато мотоциклетите на Triumph играят основна роля при образуването на Scrambler модификациите. През 2006 година с представянето на първия Scrambler от „ модерната класическа “ линия от Triumph възраждат този клас мотоциклети.
Новото потомство на Scrambler 1200 идва с последния двуцилиндров мотор Bonneville с обем 1200 куб. см с мощ от 90 к.с. при 7400 об/мин. и въртящ миг от 11 Нм при 3950 об/мин. Изпускателната система е в типичния Scrambler жанр с извити високо колекторни тръби от цилиндровите глави към двата заглушителя, направени от неръждаема стомана.
Новото шаси на Scrambler 1200 е разработено съвместно със международния водач при окачванията Öhlins за реализиране на максимално показване. И двата модела (XC и XE) са оборудвани с Öhlins RSU задно окачване, което при XE разполага с 250 мм ход за по-екстремни офроуд завършения, а при XC ходът на окачването е 200 мм. Новоразработена е и алуминиевата задна вилка, която при 1200 XE е по-дълга. Спирачната система е поверена на Brembo.

*Източник: Moto Expo 2019
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР