Две българки се открояват сред служителите на новата Европейска комисия:

...
Две българки се открояват сред служителите на новата Европейска комисия:
Коментари Харесай

Българки сред служителите в новата ЕК: глас на ключов комисар и речите на председателя

Две българки се открояват измежду чиновниците на новата Европейска комисия: Соня Господинова и Елисавета Димитрова. Те заемат основни позиции в информационната дирекция. Цялата пресслужба на комисията, ръководена от Урсула Фон дер Лайен бе показана в Брюксел в понеделник, откакто Европейска комисия встъпи в служба.

Предизвикателствата пред Соня Господинова

Соня Господинова е единствената българка измежду представителите на Европейската комисия.

Господинова ще бъде представител на френския еврокомисар Тиери Бретон, който дава отговор за вътрешния пазар на Европейски Съюз, за отбранителната промишленост и за галактическите планове. Задачата на Господинова ще е сложна, като се има поради амбициозните цели, които си сложи нейният началник, предприемачът Тиери Бретон. Българката ще би трябвало да навлезе и във военната терминология и планове, защото приоритет на нейния началник ще е европейската защита.

" Отбраната ще бъде извънредно значим залог през петте години мандат на тази Комисия и това ще премине под мое управление, като за пръв път ще се сътвори европейска отбранителна промишленост ", съобщи Бретон пред френски медии, единствено ден откакто встъпи в новата си служба. Европейската комисия разполага с 13 милиарда евро за военни планове, като никоя страна член на Европейски Съюз няма да бъде забравена, безапелационен бе френският еврокомисар.

Бретон ще дава отговор и за създаването на европейската тактика за изкуствения разсъдък, за битката с дезинформацията в интернет (хибридната война).

" Като правист са ме учили да задавам сложни въпроси и да чувам доста деликатно. Сега си давам сметка, че вие ще вършиме това с мен през идващите години. " С тези думи Соня Господинова се обърна към публицистите при представянето на новия екип на пресслужбата на Европейската комисия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР